Adana’da pandemi dolayısıyla zor günler yaşayan manavlar, başka iş kollarında faaliyet göstermelerine rağmen, her önüne gelenin sebze-meyve satmasına tepki gösteriyor.

HERKES SEBZE TEZGAHI AÇARSA

Adana Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Mesut Yalı, şehirde fırın işleten, bakkal çalıştıran, ayakkabı satan bazı yerlerin, işyeri önüne sebze-meyve tezgahı açıp satış yapmalarının önlenmesini istedi.

FIRINDA ELMANIN NE İŞİ VAR!

Yalı, “Herkes kendi işini yapsın. Biz kabuklu ceviz bile satamazken, fırıncının, bakkalın, kunduracının dükkanında; portakalın, elmanın, maydanozun, soğanın, biberin, kabağın ne işi var?” diye sordu.

BİZ KEPENK KAPATALIM, FIRIN MEYVE SATSIN

Son bir yıldır pandemi sebebiyle zor günler yaşadıklarını anlatan Mesut Yalı, “Manav esnafı saat 19.00’da kepenk kapatırken, saat 24.00’e kadar açık fırıncı, işyerinin önünde sebze meyve satıyorsa bu olmaz” ifadelerini kullandı.

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN

Yalı, konuyla ilgili tüm belediyelere dilekçe yazarak şikâyetçi olduklarını ancak zabıta ekiplerinin cezai müeyyide uygulayıp, esnafı bundan men etmediklerini üzülerek gördüklerini bildirdi.

VALİYE DE DURUMU ANLATACAĞIM

Yalı, “Odamıza kayıtlı manav arkadaşlar bu durumdan çok etkileniyor. Ceza uygulanmasını değil, herkesin kendi asli işini yapmasını istiyoruz. Bu konuda Adana valimize de durumu iletmek için çalışma yapıyorum” dedi.