Balyoz Eylem Planı soruşturması kapsamında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına gözaltına alındı.

ANKARA'DA 14 NOKTADA ARAMA

Balyoz Darbe planlarıyla ilgili Ankara'da da sabah saatlerinde arama başladı. Başkent'in 14 farklı yerinde yapılan aramalarla ilgili ise henüz ayrıntılar belli olmadı. Polis kaynaklarından alınan bilgiye göre emekli ve muvazzaf subayların evlerine baskın yapıldı.

BALYOZ DARBE PLANI

Taraf Gazetesi darbeye ortam hazırlamak amacıyla yeni bir eylem planı iddiasını ortaya atmıştı. "Balyoz Güvenlik Harekat Planı" adı altında "Çarşaf", "Sakal", "Oraj" ve "Suga" adı verilen planlara göre, Beyazıt ve Fatih camilerinde cuma günü bombalı saldırılar düzenlenecek, Ege'de Türk jeti düşürülecek, Ak Parti aciz gösterilmeye çalışılacaktı.

Kaos ortamı sonunda 11 sayfalık 'Balyoz planı' hayata geçirilecekti. Gazetenin haberine göre, dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan yönetimindeki askerler, darbeye direnebilecek 200 bin kişiyi stadyumlara doldurmayı planlıyordu. Hatta, darbe kabinesi bile hazırlanmıştı. Planda imzası bulunduğu iddia edilen Orgeneral Doğan, "TSK'da her kademede mevcut planları gözden geçirmek üzere harp oyunu, plan tatbikatı ve seminerler yapılması doğal bir uygulamadır" demişti.