Adanahabermerkezi.com

Bir süre 1972 yılında kurulan Çukurova Üniversitesi  Tıp fakültesi hastanesi olarakta hizmet veren Hastane, 2012 yılında Adana TOKİ Numune araştırma ve eğitim hastanesine ardından 2017 yılında Şehir Hastanesine taşındı.

Hastanenin taşınmasıyla bina boş kaldı.  Eski Hekimevi Misafirhanesi ve çevresiyle toplamda 58 Dönüm civarında olan hastane alanın bazı çevrelere “Peşkeş” çekileceği ile alakalı iddialar,  hastanenin taşınmaya başlandığı 2012 döneminde başladı.  Bu iddialar, hastane yanında bulunan Hekimevi misfirhanesinin işlevine  2015’te son verilmesiyle arttı. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin yönetiminin görev yapmaya devam ettiği alana yakın başka hastanelerin olması bu alana “Hastane yapılmayacağı” dedikodularını da artırdı. Şehir Hastanesinin kurulması da bu düşünceyi güçlendirdi.

Eski Numune Hastanesi

OTEL, AVM, REZİDANS İDDİASI!

Tüm bu gelişmeler ışığında kapatılan Numune Hastanesinin bulunduğu ve çok değerli olduğu için “Kopon arazi” olarak tanımlanan alana ne yapılacağı merak konusu oldu. Yeni hastane yapılmasının mümkün görünmediği, nehir manzaralı, havadar aynı zamanda kent merkezinde olan bu “Kopon arazi” için farklı iddialar dillendirildi. “Kopon arazi” ye AVM , rezidans veya bol yıldızlı otel yapılması için arayışlar ve talepler olduğu öne sürülüyor. Hatta bir dönem yine mevcut alanın ilerisinde Nehir manzaralı ağaçlık alana yapılması gündeme gelen ancak büyük tartışmalar sonucu vaz geçilen bol yıldızlı bir otel yapılması için aynı ünlü otel zincirinin istekli olduğu belirtiliyor.

"Kopon arazi" olarak adlandırılan eski Numune Hastanesi ve eski Hekimevi Misafirhanesi'nin bulunduğu yerin yaklaşık manzarasıdır

“KOPON ARAZİ” ŞEHİR HASTANESİNİ YAPAN KONSORSİYUMA GİDER Mİ?

İddialar arasında eski hekimevi misafirhanesi ile birlikte eski Numune Hastanesinin yerinin  Şehir Hastanesini yapan konsorsiyuma verilmesi de yer alıyor. İddia düzeyindeki bu düşünce gerçekleşirse “Kopon arazi” karşılığı Şehir Hastanesi ödemelerinin bir bölümü mahsuplaşılacak. “Kapanan hastanelerin arazileri şehir hastanelerini yapan firmalara verilir” iddalarının geçmişte sıkça dile getirildiği düşünüldüğünde bu iddianın da gerçekleşme ihtimali bulunuyor.

ADANALI ARAZİNİN KENT YARARINA KULLANIMINI İSTİYOR

Adanalı, Gülek ve Karabucak ailelerinden bağış ve takas yoluyla alınan çok değerli alanın birilerine “peşkeş” çekilmesini değil, kent yararına kullanımını istiyor. Yeşil alan veya  yeşili bol sosyal donatı olmasını isteyen Adanalı, kent kaynaklarının kentli yararına kullanılması görüşünün yanı sıra, eski Numune Hastanesinin moderinize  edilerek yeniden hastane olarak  kullanılmasını istiyor. Ayrıca Adana’nın 300-500  yataklı hastanelere ihtiyacı olduğu da bir gerçek.

“KOPON ARAZİ’NİN NE OLACAĞI AÇIKLANACAK MI?

Bu değerli alanla ilgili farklı beklentiler var. Bu konuda Sağlık Bakanlığı veya ilgililerin vatandaşı rahatlatacak açıklama yapması bekleniyor. Zira Adanalı’ya mal olmuş bir alanın yine Adanalı’ya kalması en önemli talep. Yetkililerin alanla ilgili açıklamalarını Adana halkı adına bekliyoruz.