Adana Alliance Francaise Kültür Derneği'nin yeni binasının açılışına eşiyle birlikte katılan Emie, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Türkiye ve Amerika'nın birbirlerinin aynı zaman da Fransa'nın müttefiki ülkeler olduğunu hatırlatan Emie, Fransa'nın her zaman Türkiye ile Ermenistan'ın yakınlaşmasını savunduğunu kaydetti.

Bu husustaki protokoller imzalanırken Fransız Dışişleri Bakanı'nın da hazır bulunduğunu ifade eden Emie, "Diğer taraftan Minsk Grubu bünyesindeki ilişkilere Fransa çok faal bir şekilde katkıda bulunuyor. Yukarı Karabağ sorunu neticelendirilmek üzere. Bu alanlarda ilerleme kaydedilirse, bölgedeki bütün ülkelerin yararına olacağına inanıyoruz. Fransa'nın yürüttüğü çabalar bu yöndedir."şeklinde konuştu. Fransa'nın da sözde Ermeni soykırımı tasarısının kabulü konusundaki çalışmalarının hatırlatılması üzerine ise Büyükelçi Bernard Emie, şunları söyledi: "Bunlar geçmişte kalmış konulardır. Geçmişe değil de ileriye bakmakta yarar var. Türkiye'de bugün bir hükümet üyesi bu önerilerin, yasa tasarılarının hiçbir şekilde senatonun gündemine gelmeyeceğini vurgulayan bir açıklama yaptı. Önümüze bakalım. Türkiye, Fransa birçok alanda işbirliği yapıyor. Ekonomik sahalarda bu diyaloglarını geliştirebilirler. Bence ileriye bakmakta fayda var." Ülkesindeki Türkiye Mevsimi çerçevesinde çok sayıda bakan düzeyinde ziyaretin gerçekleştiğine dikkat çeken Emie, bu olumlu ilişkilerin siyasal alanda da sürdüğünü bildirdi. Adana'ya dostluk mesajını vermek üzere geldiğini ifade eden Emie, "Fransa'nın buralardaki varlığı sosyal, siyasal, kültürel ve askeri alanlarda oluyor. Yarın İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'nda bir ziyarette bulunacağım. Burada bir süre önce İskenderun Limanı'na gelen Jean Bart fırkateyni komutanı ile bir araya geleceğim."şeklinde konuştu.

Fransız dili ve kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla kurulan Alliance Francaise'nin açılışına Vali Yardımcısı Halis Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Dernek Başkanı Aydın Önen katıldı.