Baro’nun kadınlara yönelik şiddet ve baskıları önlemek amacıyla Kadın Hakları Danışma Merkezi kurma düşüncesinde olduğunu belirten Av. Çıtırık, “Kadınlarımıza yönelik şiddetin son bulması için özel önlem ve çabalara ihtiyaç vardır. Baroların da bu soruna duyarsız kalması düşünülemez” dedi.

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Emniyet Müdürü Gürkan, “ Isparta’da  ”Alo Gülen Yüzler Yardım Hattı” oluşturuldu. 7 gün 24 saat boyunca açık olan hattı arayan kadınlarımız, karşılarında psikolog buldular. Telefon görüşmesi boyunca psikolog, şiddet mağduru kadını sağlıklı şekilde yönlendirerek onu bilgilendirdi” dedi.

Emniyet Müdürü Gürkan, Adana Adliyesi’nin görevlendirdikleri bir şube müdürü tarafından her an takip edildiğini belirterek, “Bir problem olduğu zaman gerekli memurumuz oraya geliyor. Adliye’de bırakın kavga- gürültüyü yüksek sesle bile konuşulmamalı” diye konuştu.

Ziyarette, Baro Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Sayman Av. Ümit Büyükdağ Özdemir ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Ziya Yalaz hazır bulundu.