Adaylık başvurusunu Türkiye Barolar Birliği'ne yapan Gazioğlu, Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek ile birlikte Baro Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. İbrahim Gazioğlu, "Seçilirsem, hukukun üstünlüğü ve adaletin dağıtılmasında ülkeme yararlı olacağım. Adana'nın da Ankara'da sesi olacağım" dedi.

Baro Başkanı Aziz Erbek, meslektaşını böyle bir girişiminden dolayı kutlayarak, "Adana'dan seçilecek bir meslektaşımızın Adana yargısının sorunlarını bildiği için çok daha faydalı olacağına inanıyorum. Şahsım ve baro olarak Sayın Avukat İbrahim Gazioğlu'na şimdiden başarılar diliyor, desteklediğimizi beyan ediyoruz" diye konuştu.

Basın toplantısında, Baro Yönetim Kurulu üyeleri ile meslektaşları da hazır bulundu.

ANAYASA ÜYELİĞİ İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

Anayasa Mahkemesi'ne Barolar Birliği kontenjanından atanacak adayların 45 yaşını doldurmuş ve 20 yıllık avukatlık yapmış olmaları gerekiyor. Barolar Birliği tarafından başvuran avukat adaylar arasından 7 Ekim tarihinde baro başkanlarının katılımıyla seçim yapılacak. Baro başkanları tarafından seçilen üç aday arasından biri, TBMM tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilecek.

Anayasada yapılan değişikle Anayasa Mahkemesi üyesi sayısı 17'ye çıkarılmıştı. Yedek üyelerin asil üye olarak atanmasının ardından üye sayısı 15'e çıkan mahkemeye, Barolar Birliği ve Sayıştay kontenjanlarından birer üye daha atanacak.