Gazipaşa Bulvarı’nda başlatılan peyzaj düzenleme çalışmalarından ötürü başlatılan tartışmalar ve eleştirilerin yersiz olduğunu kaydeden Zihni Aldırmaz, “Öncelikle şunun bilinmesi gerekir ki, Gazipaşa Bulvarı’ndaki çalışmalarda ağaç katliamı yapıldığına yönelik eleştiriler asılsızdır. Bulvar boyunca refüjlerdeki ‘kartopu’ olarak adlandırılan çalıları ortadan kaldırdık. Özellikle refüjlerde bulunan ağaçların sağlığı için bu mevsimi bekledik. Ağaçların budanması ile başlayan çalışmalar sırasında refüjlerdeki toprak zeminin yarım metre altında asfalt zemin olduğunun farkına varıldı. Bu durum, oradaki ağaçların sağlıklı büyümesine ve kök gelişimine engel olacağı için, özel ağaç sökme araçlarını kullanarak ağaçları söküp geçici olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün fidanlığına taşıdık. Gazipaşa Bulvarı’nın ilk yapıldığı dönemlerdeki hatayı ortadan kaldırıp ağaçların daha sağlıklı yetişip yaşaması için refüjlerin yarım metre altındaki asfalt zemini sökeceğiz. Peyzaj çalışmaları sürerken trafik akışına engel olmayan oradaki görsel güzelliğe uygun olan ağaçlar tekrar yerine dikilecek” diye konuştu.

Adana’da yeşile ve doğaya en büyük hassasiyeti gösteren kurumların başında Büyükşehir Belediyesi’nin geldiğini hatırlatan Zihni Aldırmaz, “Özellikle vatandaşlarımız şunu çok iyi bilsin, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak bu şehirdeki sorumluluk alanımızda olsun olmasın, her ağaç bizim için kıymetlidir” dedi.

Gazipaşa Bulvarı’ndaki peyzaj çalışmalarının hızla devam ettiğini ve bulvardaki asfalt yüzeyinin de tamamen yenileceğini vurgulayan Zihni Aldırmaz, “Hizmetlerimizde yakaladığımız standardı tıpkı Ziyapaşa Bulvarı’nda olduğu gibi önce Gazipaşa Bulvarı’na ardından da Atatürk Caddesi’ne yansıtacağız. Her iki bulvarımız da Ziyapaşa Bulvarı gibi cazibe merkezi olacak” şeklinde konuştu.