Gazze'ye 10 milyon dolar değerinde insani yardım malzemesi, ilaç ve tıbbi malzeme götürmek için Londra'dan yola çıkan 'Gazze İnsani Yardım Konvoyu', Adana'ya geldi.
 
Akşam saatlerinde Adana'ya giriş yapan 45 araçlık konvoy, TEM otoyolu kuzey turnikelerinde Adanalılar tarafından karşılandı. İnsani Yardım Vakfı Adana Şubesi, Adana İnsani Yardımlaşma Derneği'nin konvoya Adana'da eşlik edeceği bildirildi.

Vatandaşlar tarafından karşılanan konvoy, Adana'dan katılan araçlarla birlikte Menderes Spor Salonu'na geldi. Burada Gazze'ye insani yardım götüren gemide İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybeden milli tekvandocu Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu ve vatandaşlar tarafından karşılanan grubun, geceyi spor salonunda geçireceği bildirildi.

25 ülkeden 100'den fazla aktivistin katıldığı konvoyun 27 Eylül'de başlayan Türkiye yolculuğunda İstanbul-Ankara-Kayseri'den sonra Adana-Gaziantep ve Kilis güzerhagından ilerleyeceği öğrenilidi. Buradan Suriye'ye geçecek olan konvoy deniz yolu ile Mısır'ın Ariş Limanı'na, oradan da 10 milyon dolarlık yardım malzemesi ile birlikte Gazze'ye giriş yapacağı belirtildi. Aktivistler, sabah saatlerinde kentten ayrılarak Gaziantep'e hareket edecekler.