Valilik koltuğuna oturan Ölçer; ilk olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne çevre konusunda hassasiyetin arttırılması ve il genelindeki geri dönüşüm kutularının sayılarının çoğaltılması hususunda gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi. Daha sonra da İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak’tan genç yeteneklerin keşfedilebilmesi için okullarda verilen müzik eğitimlerine ağırlık verilmesini istedi.

Vali Elban program sırasında yaptığı açıklamada öncelikle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığını dile getirerek “Çocuklarımızın gözlerinde gördüğümüz ışıltı bizlerin geleceğe dair ümitlerini yeşertmektedir. Ülke olarak bugünün çocuklarından çok şey bekliyoruz. Geleceğimizin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi için de çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi temel hedefimiz.” dedi.

Minik valiye de kolaylıklar temennisinde bulunan Vali Elban, Öğrenci Mete Ölçer’in şahsında tüm çocuklarımıza sağlık, huzur ve başarılarla dolu bir gelecek temenni ettiğini sözlerine ekledi. Öğrenci Mete Ölçer’in temsili olarak Vali Elban’ın koltuğuna oturduğu program, renkli görüntüler eşliğinde hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.