Geniş katılımla yapılan tören,  Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt salonunda gerçekleştirildi. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Baro Saymanı Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Miyesser Erselan Önenli ve Av. Mert Kuşdemir, yeni avukatların aileleri, davetliler ve sevenleri törene katıldılar.   Baro Başkanı Av. Veli Küçük, törende yaptığı konuşmada gençlerin başarılı bir Avukat olacağına inandığını belirterek,  “Ruhsat heyecanı yaşayan genç meslektaşlarımın başta ailesi olmak üzere kendisine emek ve destek veren başarılı ve örnek alınan kıymetli büro avukatlarına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zor ve bir o kadar onurlu bir mesleğe adım atıyorsunuz. Başarıya ulaşmanın yolu dürüstlük, meslek etiği ve kurallarına uymaktan geçmektedir. Avukatlık sadece dosya kapakları aralarında, adliye koridorlarında, yüksek meblağlı davalar almak değildir. Biz avukatlar yaşadığımız dönemin tanıklarıyız ve bu nedenle sorumluluk almamız gerekmektedir. Bu mesleğin saygınlığı en üst düzeyde kamu mesleği olduğunu, bugünden itibaren sayısı Türkiye'de 130 bini bulan avukatları temsil ettiğinizi asla unutmayın. Bu mesleğin vakarına uygun davranmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Mesleğe yeni adım atan genç meslektaşlarıma başarılı, uzun, kazançlı bir meslek hayatı diliyorum.” dedi.

Son günlerde ülkemizin çeşitli yerlerinde meslektaşlarımıza yapılan saldırılara değindi. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Avukat dosyanın tarafı değildir. Avukatları dosya ile özdeşleştirerek 'taraf' ya da 'uyuşmazlığın kaynağı' gibi gören sakat, hastalıklı bakış açısının artık son bulmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş’ün okuduğu yemin metnini toplu halde eda eden ; Ali Suat Arslanlı, Bahar Melek Öğrü, Süeda Sert, Duygu Tezcan Taş, Ebru Savcun, Elif Bengü Paltacı,Elife Köken, Leyla Bayram, Ömer Uruç, Özge Pekgüzel, Samet Melih Ateş, Semih Can Yıldız, Şeyma Nur Çay, Tuğba Gül Gürer, Yağmur Akın  Avukatlığa adım attılar. Genç avukatlara cübbelerini ise yanlarında staj yaptıkları büro avukatları; Av. Bülent Maraklı, Av. Serra Orbaç, Av. Oya Koyuncu, Av. Kemal Koyuncu, Av. Vecihi Yamanyılmaz, Av. Salih Aydın, Av. Uğur Kayıkçı, Av. Nevzat Elçi, Av. İsa Ayanoğlu, Av. İbrahim Ateş, Av. Fatma Yüksel, Av. Suat Hayri Tanrıseven, Av. İsmail Tiryaki, Av. Hare Arabacı Özdemir ve Av. Ayşe Emre Taşkesen giydirdi.

Törenin sonunda genç avukatlara Avukatlık Kanunu, Ali Haydar Özkent’in “Genç Avukatlarla Gizli Konuşmalar”, Av. Güneş Gürseler’in “Genç Avukatlara Güncel Öneriler” isimli kitaplar ve Adana Barosu rozeti, kalem, anahtarlık hediye edildi.