İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Çukurova Üniversitesi ve Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversite’ne bu yıl kayıt yaptıran İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri için Şube binasında tanışma toplantısı ve baret takma töreni gerçekleştirildi.

Baret takma töreni Çukurova Üniversitesi ve ATÜ öğrencileri için ayrı törenler halinde düzenlendi. Törende İMO Adana Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Genç-İMO üyeleri, üniversiteye yeni başlayan arkadaşlarıyla kaynaştı.
“İyi bir insan, iyi bir mühendis”
Baret Takma Törenlerinin açılışı Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt tarafından yapıldı. Öğrencilere ülkeye, yaşadıkları şehre, mesleklerine, çevrelerine katkı sunan, etik değerlere sahip bireyler olmasını temenni eden, iyi bir insan, iyi bir mühendis olmanın önemine değinen Turanbayburt, “Mesleğimiz, toplumun her kademesindeki kişi ve kurumları doğrudan etkilemekte ve dolayısıyla bu mesleğin icracısı olan bizlere önemli sorumluluklar yüklemektedir. Biz inşaat mühendisleri, bir başka ifadeyle toplumun yapıcılarıyız. Toplumsal yarar ilkesi, etik anlayış, erdemli davranış,  vazgeçilmezimiz olmak zorundadır. İnsanların can ve mal güvenliğini birebir ilgilendiren bir disiplinin unsurları olan inşaat mühendislerine büyük sorumluluk düştüğünün farkında olarak,  en önemli şeyin iyi bir insan olmak olduğunu unutmayacağınızı biliyoruz” diye konuştu.


“Hayat boyu eğitim”
İMO Onur Kurulu Üyesi Abdullah Bakır, İMO Adana Şube geçmiş Dönem Başkanları Hasan Aksungur ve Sadi Sürenkök ile Şube emektar üyesi Mustafa Çampınarı yaptıkları konuşmalarda mühendislik mesleğinin analitik yönüne, toplum için önemine değinerek, öğrencilere meslekte başarı sağlamak ve iyi bir mühendis olmak için “hayat boyu eğitim” düsturunu unutmamalarını tavsiye ederek, başarı dilediler. Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Suphi Civelek, Sayman Üye Duygu Argunşah, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Uncu, Leyla Tan ve Kamil Sürenkök, Şube geçmiş dönem başkanı Bahadır Acuner ve Çağdaş Kaya ile İMO Denetleme Kurulu Üyesi Volkan Engin de toplantıda yer alarak gençlere destek verdi.

“Bizler medeniyetiz, bizler geleceğiz”
Çukurova Üniversitesi Genç-İMO Temsilcisi İbrahim Harun Aydoğan ve ATÜ genç-İMO Temsilcisi Ahmet Güzel, üniversitelerine bu yıl kaydolan öğrencilere İMO ve genç-İMO hakkında, geçmiş dönemlerde yapılan teknik gezi, kurslar, seminerler, forumlar ile sosyal ve kültürel etkinlikleri de içeren bir sunum gerçekleştirdi.  Aydoğan ve Güzel, akademik, sosyal ve kültürel sorunlara değinen demokratik ve bilimsel üniversite ekseninde çalışma yürütmenin önemini anlattılar.

Genç-İMO Öğrenci Konseyi Üyesi Melike Yıldırım ise genç-İMO’nun merkezi çalışmaları, genç-İMO yaz kampı, meclis, bülten çalışmaları konularında bilgi verdi. Genç-İMO sınıf temsilcileri ve gönüllüleri de yaptıkları konuşmalarda, gençlerin medeniyet ve gelecek olduğunu belirterek, dayanışma içinde yürüttükleri genç-İMO çalışmalarının kendilerine hem mesleki hem de sosyal yönden büyük katkı sunduğuna değindiler. İMO Adana Şube Yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.
Konuşmaların ardından, üniversiteye bu yıl başlayan inşaat mühendisliği bölümü öğrencilerine, mesleklerinin simgesi olan ilk baretleri takdim edildi.