Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, yeni mezun inşaat mühendislerinin mesleğe ilk adım atışını törenle kutladı. İMO Adana Şube Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törende genç inşaat mühendislerine İMO rozeti takılmasının ardından mesleklerinin simgesi olan baret hediye edildi.
Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan genç inşaat mühendisleri, İMO Adana Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Şube üyeleri ve Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Laman, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İ Halil Gerek’le bir araya geldi.
YOĞUN KATILIM
Yoğun katılımın olduğu toplantıda konuşan İMO Adana Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Suphi Civelek, “Sizler, dünyanın en eski mühendisliklerinden ve aynı zamanda en saygın mesleklerinden biri olan inşaat mühendisi unvanını almaya hak kazandınız. Bu başarınızdan dolayı sizleri gönülden kutluyorum. Hayatınızın bundan sonraki kesitlerinde, İnşaat Mühendisliğinin ana bilim dallarından birinde ya da bir kaçında uzman mühendis olmak için uğraş vermek durumundasınız. Bu size güvenli iş yapma ve iş bulma kapılarını açacaktır. İnşaat mühendisliği mesleğinin, toplumun yaşam kalitesi ve güvenliğine doğrudan etkisi olduğunu bilerek etik ve insani değerlere bağlı kalmanız en büyük temennimiz. Mesleğinizi sürdürürken bu ilkeye bağlı kalarak, bilginizin insanlığın gelişmesine ve toplumsal faydaya dönüşmesine gayret etmelisiniz. Yolunuz açık olsun” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİLER
Mezun olan genç mühendisler adına konuşan Ozan Işıkcevahir ise bu önemli günlerini tecrübeli meslektaşları ve hocalarıyla birlikte kutlamaktan ötürü mutluluk duyduklarını söyledi. Mesleğe yeni başlayacak olmanın heyecanı içinde olduklarını dile getiren Işıkcevahir, öğrenimleri boyunca İMO’nun verdiği desteğe teşekkür ederek, iş hayatına atıldıklarında inşaat mühendisliği mesleğinin öneminin bilincinde olarak bilgilerinin yenilenmesine ve etik değerlere önem vereceklerini vurguladı.
Konuşmaların ardından inşaat mühendisliği yemini eden gençlere rozetleri takıldı ve baret hediye edildi. Toplantı verilen bir kokteyle sona erdi.