Maliye Bölümü öğretim üyeleri İsmail Güneş ve Melek Akdoğan Gedik öncülüğünde Adana Kent Konseyi işbirliği ile başlatılan OkuYORUM, EkoYORUM etkinliğinin ikincisi Büyükşehir Belediyesi 75.Yıl Kültür ve Sanat Galerisinde gerçekleştirildi. Projenin bu ay seçilen kitabı Mahfi Eğilmez'in “Değişim Sürecinde Türkiye” oldu. Kitabı okuyan öğrenciler daha sonra gruplar halinde bir araya gelerek kitap ve içeriğinde yer alan ekonomi konularında tartışmalar ve sunumlar gerçekleştirdi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan “ Çok değerli hocalarımızı ve öğrencilerini konuk etmekten mutlu olduk. Gençlerimizin ekonomi alanındaki görüşlerindeki olgunluklar, tartışma ve analiz şekillerini görmekten çok mutlu oldum” dedi.

Sanayi toplumu ve küreselleşme ve yarattığı paradigma değişiklikleri, Osmanlı İmparatorluğun son döneminde mali bağımsızlığını kaybettiği Duyun-u Umumiye, borçlanması ve sonuçları, TC kuruluşu, ekonomi politikaları ve yapısal reformları, Küreselleşme sonrası artan ekonomik krizler tartışmalarda öne çıkan konular oldu.

OkuYORUM, EkoYORUM etkinliğinin üçüncü ve son aşaması 24 Aralık 2018 tarihinde Ulusların Düşüşü adlı kitabın okunması ve tartışılması iie sona erecek.