Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde TÜBİTAK uzmanı Esra Merih Himmetoğlu, KOSGEB uzmanı Mahmut Semih Şekercioğlu ve Çukurova Kalkınma Ajansı uzmanı Ahmet Batat kurumları tarafından verilen hibe destekleri konusunda üniversiteli gençlere bilgiler verdi.
Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi İstihdam ve Bilişim Çalışma Grubu koordinatörlüğünde gerçekleşen bu seminerde, grup koordinatörü Koray Uruk, genç girişimciliğinin önemine ve desteklenmesi konularına dikkat çekti. Hibe konularında en yetkin kurumların şu anda kendileri ile birlikte olduğunu vurgulayan Koray Uruk, gençler olarak TÜBİTAK, KOSGEB ve Çukurova Kalkınma Ajansından nasıl faydalanılabileceğini düşünüp ona göre çalışma yapılmasının önemini ifade etti.

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Atalay Yalınız ise kendilerinin gençlerin taleplerine göre etkinlikler yaptığını ve daha çok talep gelirse 2008 yılında TOBB ile gerçekleştirdikleri “Genç Girişimciliği Destekleme Merkezi”ni tekrardan aktifleştirebileceklerini vurguladı.