Güney Eğitim Vakfı’nın Seyhan Otel’deki 17. Kuruluş balosuna CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP İl Başkanı Zeydan Karalar, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Adana GİAD Başkanı Ümit Onatça, İşadamları ile çok sayıda konuk katıldı.

Gecede konuşan Güney Eğitim  Vakfı Başkanı Selahattin Ağıroğlu amaçlarının, gençlerin, kişiliklerini özgürce geliştirebilecekleri, mantıklarına göre sosyal konumlarını belirleyecekleri özgür eğitim ortamına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

GEV’in,  Atatürkçü, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, ülkenin kalkınmasında bilimin, teknolojinin ve eğitimin en önemli unsurlar olduğuna inanan eğitim gönllülerinin bir araya gelerek kurduğu bir sivil toplum örgütü olduğunu vurgulayan Ağıroğlu şu görüşlere yer verdi;

“Vakfımız başarılı ama maddi olanaklardan yoksun üniversite öğrencilerine karşılıksız burs sağlayarak eğitimlerine destek olmaktadır. Bu güne kadar 568 öğrenciye burs sağladık. 368 öğrenciye burs vererek okullarını başarıyla bitirip hayata atılmasına katkıda bulunduk. Şu anda 200 öğrenci vakfımızdan burs almaya devam etmektedir. Vakfımız Atatürk ilke ve devrimlerinin korunmasında, anayasamızın temel maddeleri olan demokratik, sosyal bir hukuk devleti olunması yolunda taraftır. Ayrıca; Cumhuriyetimizin temel kazanımlarının en önemli ilkesi olan laikliğin özgürce yaşanması ve korunmasına da taraf olmaya devam edecektir. Bu düşünceyle yarınların teminatı olan gençlerimizin eğitimine destek olmayı sürdüreceğiz”

Daha sonra önceki yönetimde yer alan isimlere teşekkür plaketi Başkan Selahattin Ağıroğlu ve kurucu eski başkan Hasan Atıcı tarafından verildi. Gecede Başkan Selahattin Ağıroğlu ve Yönetim kurulu üyeleri Mehmet Kahya, Mustafa Toprak, Derya Binen Maruldalı, Semih Keskin, Nida Denizli Özgüzel ve Mehmet Özcan plaket alan eski yönetizilerle birlikte fotoğraf çektirdi. Gece sanatçı Eda Karaytuğ’un seslendirdiği şarkılarla son buldu.