Türkiye Kamusen il temsilciliğinde yapılan toplantıyla devir teslim yapıldı. İl temsilcisi olan Girgeç bu güne kadar görev yapan tüm arkadaşlarına teşekkür etti. Girgeç toplantıda şu açıklamayı yaptı;

"Genel Merkezimizin 05 Haziran 2020 tarih ve 257 sayılı kararına istinaden Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi olarak görevlendirilmiş bulunmaktayız. Bizleri bu göreve layık gören ve bu gururu yaşatan Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci'ye, Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanımız Sayın Talip Geylan'a, Türkiye Kamu-Sen Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı Sayın Yücel Kazancıoğlu'na, ve tüm Genel Merkez yöneticilerimize saygılarımızı arz ediyoruz. Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciği görevini bu zamana kadar başarıyla yürüterek bizlere tertemiz bir teşkilat bırakan Değerli Başkanlarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. Bizlere inanarak ve güvenerek, bu görevi layık gören Saygıdeğer Genel Başkanlarımızı mahçup etmemek adına elimizden geleni değil çok daha fazlasını başarmak için söz veriyoruz.

Türkiye Kamu-Sen’in hangi iradeyle kurulduğu, eylem sürecinin nasıl teşekkül ettiği, söz ve açıklama sınırının ne şekilde oluşup olgunlaştığı bellidir ve bu olgunluk camiamız tarafından da bilinmektedir. “BİZİM İLKEMİZ ÖNCE ÜLKEMİZ” diyerek ilkesinin en önüne ülkesini koyan ve ortaya konulan bu iradeyle de bir sendikadan çok daha ötesi olarak taraflı tarafsız herkes tarafından takdirle takip edilen Türkiye Kamu-Sen bayrağı hamd olsun ki bütün ülkeyi sarmıştır. Hem mücadele burçlarının en üstüne hem de gönül katının en derinine dikilen bu bayrak bundan sonra da yeni yetişen nesillere daha kuvvetli ışıklar tutmaya; kamu çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarını savunma mücadelesinin yanında milli ve manevi değerlerin yılmaz savunucusu olmaya aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu kutlu yürüyüşün Adana’da önderliğini yapan, sendikamızın kuruluş ilkelerinden sapmayan, kardeşlik hukuku içerisinde birliği ve dirliği sağlama noktasında irade ortaya koyan; fitneye, fesata ve hasete yer vermemek için “Ben” değil “Biz” diyen her bir dava arkadaşımızla mücadelemizi daha da hızlandırarak sürdüreceğiz. Benliğinde kavgaya ve küskünlüğe asla yer vermeyen, ilkelerinden ve birbirinden güç alan, adaleti ve liyakati en önde tutan; kurum kültürünün oturduğu, çalışma barışının sağlandığı mutlu ve huzurlu bir çalışma ortamı için inançlı ve kararlı bir şekilde emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Başarımızın limitleri inancımıza bağlıdır; birlikte başaracağımıza yürekten inanıyoruz. Hedeflerimiz ve bu hedeflere sadakatle bağlı hayallerimiz vardır; hayallerimize inanan ve inandığı gibi mücadele eden kardeşlerimizle kol kola yürüyerek zaferden öte seferden sorumlu olduğumuzu yineliyor, seferimizden sapmadan Yüce Allah’tan zafer niyaz ediyoruz. Birlikteliğimizi bozmayacağımıza ve hedeflerimizden sapmayacağımıza söz veriyoruz. Daha adil, daha hakkaniyetli bir kamusal alan için haksızlığa karşı her daim nefer olup, adaletsizliğe asla tahammül etmeyen her bir dava arkadaşımızla Adana’da Kamu-Sen bayrağını tepeye; en tepeye dikmek için yorulduk demeden ve mücadelemizden taviz vermeden yürüyeceğimize ant içiyoruz.

Biz; teşkilatının her bir mensubu İl Temsilcimiz kadar sorumluluk sahibi olan büyük bir aileyiz ve bu mücadeleyi hep birlikte yürütmekte kararlıyız. İl Temsilciliği görevimiz hepimize; Büyük Türkiye Kamu-Sen Adana teşkilatımıza hayırlı olsun. Dün nasılsak, yarınlarda da öyle olacağız. Aynı azim, inanç ve kararlılıkla mücadele edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın, birlikte başaracağımızdan da herkes emin ve müsterih olsun. Hedef bellidir, niyet halistir, akıbet inşallah hayırlı olacaktır. Yüce yaradan yolumuzu açık eyleyip bizlere, benden öte biz diyen, davasına omuz verip neferlikten ve seferden sorumlu olan sımsıkı dostluklar nasip eylesin. Büyük Türkiye Kamu- Sen Adana ailesi adına dilde, fikirde, işte birlik diyor; selam, saygı ve muhabbetlerimizi arz ediyoruz. Ne Mutlu önce ülkem ve Milletim, sonra teşkilatım ve ben diyerek irade ortaya koyanlara. Ne mutlu bu ülkeyi karşılıksız sevenlere. Ne mutlu Türk’üm diyen inanmış yüreklere!"

Durdu Mehmet Girgeç
Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi