ADİL TİCARET TÜRKİYE PROJESİ’NİN EĞİTİMLERİ ADANA’DA DÜZENLENDİ

Sosyal Girişimler İçin Ağlar Kurulumu: Adil Ticaret Türkiye Projesi” kapsamında Mart ayı içerisinde Gaziantep, Adana, Mersin, İzmir, Denizli, Ankara ve İstanbul olmak üzere 7 ilde eğitimler düzenleniyor. Yerel sosyal ekonomi paydaşlarının ve sosyal girişimcilerin katıldığı eğitimlerle, “Adil Ticaret”, “Dünya Adil Ticaret Örgütü Ağı” ve bu ağa üyelik konusunda uygulanması gereken kriterlere yönelik bilgi ve yetkinlik kazanımı hedefleniyor. Inogar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarıca ve Proje Eğitmeni Emircan Kürküt tarafından verilen eğitimde adil ticaret uygulamaları ve adil ticaret tedarik zincirleri ve pazarı hakkında eğitimler verildi.

Inogar Yönetim Kurulu Başkanı Sarıca, “Projemizin amacı ticaretle ilgilenen girişimcilerin küresel Adil Ticaret ağına bağlanabilmeleri sürecinde kolaylaştırmak. Ayrıca girişimcilerin adil ticaret uygulamaları, tedarik zincirleri ve pazarı konusunda savunuculuk faaliyetleri yapmalarını sağlamak da bir diğer hedefimiz” dedi.

ADİL TİCARET TÜRKİYE İÇİN SOSYAL GİRİŞİM AĞI

Adil Ticaret Türkiye için Sosyal Girişim Ağı, Türkiye`deki tüm sosyal ekonomi paydaşlarını bir araya getirmek, bir topluluk kurmak ve Adil Ticaret konusunda farkındalık yaratmak amacıyla kurulmuştur. Ağ, sosyal girişimlerin Adil Ticaret iş uygulamalarını ve üretimini yaygınlaştırmasına ve bunları küresel Adil Ticaret topluluğu ve pazarlarına bağlamasına yardımcı olmaktadır. Adil Ticaret Türkiye için Sosyal Girişim Ağı, uygulayıcılardan politika yapıcılara kadar tüm paydaşları bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Sosyal girişimciler, hükümet, sivil toplum ve özel sektör temsilcilerinden oluşan bu ağ, Dünya Adil Ticaret Örgütü (WFTO) ve küresel topluluklarının yardımıyla Türkiye’deki Sosyal Girişimler için bağlantılar kurmaya, destekleyici politikalar ve fırsatlar başlatmaya hazırdır. Projeye ve eğitimlere yönelik bilgiler proje iletişim kanalları üzerinden takip edilebilir.