Türkiye'nin tarımda söz sahibi olabilmesinin, tarımsal üretim ve ticaret politikalarının güçlendirilmesi ile mümkün olacağını belirten Girmen, bu konudaki desteklemelerin de amacına uygun yapılması gerektiğini dile getirdi. Girmen, "Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 35'i hala kırsal alanda yaşıyor. Bu insanlarımızın eğitim, sağlık, altyapı, sosyal olanakların yetersizliği gibi sorunları var. Bu sorunların çözümüne yönelik projelerin hızla hayata geçirilmesi, tarım ve hayvancılıkta yaşadığımız krizlerin çözümü yönünde önem arz ediyor" dedi. 

MİLLETİN EFENDİSİ, 'KÖYLÜ' DESTEKLENMELİ

Köyden kente gelen üreticileri tekrar köye döndürmenin çok zor olduğunu bu nedenle tarım üretiminde çalışanların mutlaka yerinde desteklenmesi gerektiğini belirten Girmen şöyle devam etti: 
"28 milyon 645 bin olan toplam istihdamın yüzde 19,3’ünü tarımın karşıladığı gerçeğinden hareket edersek, tarım ve kırsal bizim için vazgeçilmezdir. Kırsal kalkınma, yalnızca tarımsal kalkınmayı değil aynı zamanda sanayileşme, eğitim, sağlık, barınma, ulaşım, istihdam alanlarında da gelişmeyi tetikler. Bu nedenle kırsal alanda yaşayanların bulundukları bölgelerde kalmaları ve üretimin artarak devamı için bu yurttaşlarımızın sosyo-ekonomik imkânlarının artırılması gerekiyor. Bunun için tarımsal faaliyette bulunmak isteyen genç nüfusu özendirici destekler verilmeli. Kırsal kalkınma yatırımlarına hız verilmeli, sosyal kalkınma sağlanmalı. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi'nin (DAP) özellikle tarım ve kırsal kalkınmayla ilgili yatırımları hızla tamamlanmalı. Pazara yönelik, sözleşmeli üretim yapılmalı, üretim planlamasına gidilmeli. Türk tarımına uluslararası piyasada rekabet koşulları kazandıracak önlemler alınmalı. Türkiye'nin mukayeseli üstünlüğü olduğu ürünlerin üzerinde odaklanılmalı, bu ürünlere tanıtım ve ihracat destekleri verilerek dünya pazarlarında hâkimiyetleri sürdürülmeli ve artırılmalı. Yani kırsal alanda yaşayan ve kendi ile birlikte yetiştirdiği ürünlerle tüm Türkiye'yi doyuran, ihracat yapılmasını sağlayan milletin efendisi, 'Köylü' mutlaka desteklenmelidir."