Yeni Adliye binası konferans salonunda gerçekleşen törene Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreter Av. İlker Mengü, Sayman Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Gül Yalçın Aslan, Av. Neval Yurtdaş ve Av. İlker Güzel ile genç avukatların,  aileleri, yanlarında staj yaptıkları avukatlar ve konuklar katıldı. Ruhsat töreninde konuşan Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, başarıları için kutladığı genç avukatların geleceğe dair umutlu olmalarını isterken, onları yetiştiren aileleri ve yanlarında staj yaptıkları avukatlara teşekkür etti.

ADALET GÖLGE KABUL ETMEZ

Konuşmasında, yargı bağımsızlığıyla ilgili güncel gelişmelerin de altını çizen Av. Gökayaz şunları söyledi: “Geçtiğimiz haftalarda bir HSK üyesi görevinden istifa etti. Gerekçesini de oğlunun sosyal medya hesabından paylaştı. Bir siyasi parti genel başkanıyla görüşüp, görüşme neticesinde istifa etme kararı verdiğini söyledi. Tamam biliyoruz, ülkede yargı bağımsız değil ama bu kadar da gözümüze sokmasanız olmaz mı? En azından şekli unsurlarını yerine getirseniz iyi olmaz mı? HSK üyeleri TBMM tarafından seçildiği için, siyasi parti liderlerine karşı değil, TBMM’ye karşı sorumludur. Dolayısıyla yargı bağımsızlığı, adaletin sağlanması ve hukukun üstünlüğü kavramlarının işletilmesi konusunda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Adalet gölge kabul etmez.”

TANSİYONUN DÜŞMESİ UYGUN OLDU

Av. Gökayaz Türkiye’de görev yapan 10 büyükelçinin, Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısının ardından yaşanan gelişmelere de değindi. Av. Gökayaz, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçilerin ‘istenmeyen adam’ ilan edilmeleri yönünde talimat verdiğini açıklamış ve biz de Adana Barosu olarak bunun aşırılığa kaçmış ve hem siyasi hem de ekonomik açıdan olumsuz sonuçlar doğurabilecek bir tepki olduğunu söylemiş, yanlış bulduğumuzu ifade etmiştik. Sonrasında, tansiyonun düşürülmesini uygun olmuştur.” dedi. Konuşmasında Yeni Adliye binasındaki sorunlar hakkında da bilgi veren Başkanımız Av. Gökayaz şöyle devam etti: “Adliye binamızdaki temel sorunlar büyük ölçüde çözüldü. Otoparkla ilgili sıkıntı için görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki hafta olumlu yönde gelişmeler bekliyoruz.”

BİRLİKTE YEMİN ETTİLER

Başkan Av. Gökayaz’ın konuşmasının ardından 30 avukat birlikte yemin etti. Ailelerinin gururlu bakışları altında cübbelerini giyerek ruhsatnamelerini alan genç avukatlar şu isimlerden oluştu: Gamze Savuran, Mehmet Buğra Akpınar, Yaren Kozan, Büşra Görken, Büşra Şimşek, Kübra Suna Özkan, Berfu Sena Baloğlu, Berk Boğa, Ezgi Gökçe, Samira Acar, Berkay Dikici, Osman Talha Hazır, Muhammet Yasin Eryılmaz, Gizem Gezer, Ceren Kurtuluş, Ali Deniz Görhan, İrem Nur Ekiz, Enes Ekmen, Mehmet Elpaşa, Ekin Deniz Işık, Gizem Doğanay, Onur Alp Sevgen, Büşra Öztürk, Öznur Ahu Özkara, İpek Çağlayan, Merve Toy, Arda Müftüoğlu, Veli Can Topaloğlu, Adem Karakaya, Ulaş Avşar.