Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz ve Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, göreve yeni başlayan Çukurova Vergi Dairesi Müdürü Muzaffer Yazgan’ı makamında ziyaret ederek harç iadeleri konusunda avukatların yaşadıkları sorunları anlattı. Karşılıklı görüş alıverişinde bulunulan ziyarette, ortak konular ve güncel çalışma alanları hakkında değerlendirmeler yapıldı.

TAHSİL YAPILMADAN DAVA AÇILAMIYOR

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz "Hukuk Muhakemeleri Kanunu (HMK) ve Harçlar Kanunu gereği harç tahsili yapılmadan dava açılamıyor. İdarenin, yasalardan aldığı harcı tahsil gücü karşısından mahkeme ilamı ile karara bağlanan harç iadeleri de hızlı ve düzenli yapılmalıdır. Elektronik işlemlerin böylesine yaygınlaştığı bir zamanda bu sorunun en kısa zamanda çözümü sağlanmalıdır” dedi.

İADELER İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

Çukurova Vergi Dairesi Müdürü Muzaffer Yazgan, göreve yeni başladığını, konu hakkında işbirliği çerçevesinde gerekli çalışmaların yapılacağını, harç iadelerinin düzenli yapılması konusunda elinden gelen tüm çabayı sarf edeceğini kaydetti. Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Çukurova Vergi Dairesi Müdürü’ne kendilerine gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti.