Tören de açılış konuşmasını Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz yaptı. Maddi ve manevi varlıklarını ortaya koyan aileleri ve avukatları tebrik ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Av.Gökayaz göreve geldikleri 7 aylık süre zarfında yapılan icraatları hakkında bilgi verdi. Uyum Bürosu ve Adana Barosu Avukatları Yardımlaşma Sandığı’nı kurmanın onur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Gökayaz, konuşmasında şunları söyledi;

Aralık ayında mesleki dayanışma amacıyla kurmuş olduğumuz Adana Barosu Avukatları Yardımlaşma Sandığı’na (ADABAYS) kayıtlarımız devam etmektedir. Yardımlaşma sandığımıza kayıt yaptırmak isteyen meslektaşlarımızı baromuza bekliyoruz. Başta şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla sandığa kayıt yaptırarak ilk işaret fişeğini attık. 7 günlük süreçte 100 meslektaşımız sandığa kaydını yaptırdı. Şu anda bağış, aidat ve giriş keseneği ile birlikte sandıkta 150 bin TL’ye ulaştık.  Hedefimiz 2 ay içerisinde 500 bin TL’ye ulaşıp meslektaşlarımıza destek verecek duruma gelmektir. Bunu başaracağımıza inanıyorum ve görüyorum. Bu yıl 5 Nisan Avukatlar Günü’nü meslektaşlarına zor zamanlarında destek olmaya hazır bir sandık ile gireceğiz.”

Konuşmasında yargının sorunlarına da değinerek, hakim ve savcıların %70’nin 0-5 kıdemde olmasının sıkıntılarına işaret etti. Baro yönetimi olarak şeffaf ve hesap verilebilirlik ilkesiyle çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi. 

DÜRÜSTLÜKTEN ASLA TAVİZ VERMEYİN

Av. Gökayaz, ruhsat alan meslektaşlarına da önemli tavsiyelerde bulundu. Av. Gökayaz, “Aramıza katılacak meslektaşlarım; Avukatlık mesleği zor bir meslek. Öncelikle çok çalışacağız. Bu ülkenin adalete ve hukuka ihtiyacı var. Bu ülkeye adalet gelecekse avukatların inatçı mücadelesi sayesinde gelecektir. Zorluklar karşısında pes etmeyeceğiz. Sabrederek, çalışarak, dürüst kalarak ve tüm insanlarla iyi iletişim kurarak avukatlıkta çok başarılı olacaksınız. Gelecekle ilgili hiç kaygınız olmasın. Ailelere de şunu söylemek isterim; Adana Barosu büyük bir ailedir. Evlatlarınız da bize emanettir. Mesleğimizi ve meslektaşlarımızı daha iyi yerlere taşımak için gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bugün avukatlık ruhsatlarını alacak meslektaşlarımı kutluyor başarılar diliyorum.” dedi.