ADANA BARO MECLİSİ 31. DÖNEMİN İLK TOPLANTISINI YAPTI

Toplantının açılışını yapan önceki dönem Baro Meclisi Yazmanı Av. Veysel Susar, Meclis üyelerine yeni dönemin başarılı olması dileklerinde bulundu.

BARO MECLİS BAŞKANLIĞINA Av. YASEMİN TANIR SEÇİLDİ

Daha sonra Baro Meclisi Başkanlık Divanı seçimine geçildi. Baro Meclis Başkanlığa yapılan oylama sonunda Av. Yasemin Tanır, Başkan Yardımcılığına Av. Ercan Avşar, Yazmanlığa Av. Başak Aygün, Üyeliklere Av. Eray Bolat ve Stajyer Avukat Eylül Satır seçildi. Adana Barosu Meclisi Başkanı Av. Tanır, yeni dönemde meclis toplantılarının düzenli gerçekleşmesi amacında olduklarını, mesleki sorunların çözümüne odaklı gündemlerin hazırlanarak toplantıların yapılacağını belirtti ve  meclis üyelerine teşekkür etti.

Av. GÖKAYAZ, YENİ SEÇİLEN MECLİS BAŞKANI VE ÜYELERİNİ KUTLADI

Başkanlık divanı seçiminin ardından söz alan Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, seçilen baro meclis divanını kutlayarak başarılar diledi. Önceki dönemde görev yapan başkan ve yönetimine emek ve katkıları için teşekkürlerini ifade etti. Av. Gökayaz, Baro Meclisi Genel Kuruluna, Baro Yönetim Kurulunun ve komisyonların çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Av. Gökayaz, adliye içerisinde baromuza ait hizmet birimlerinin tefrişatı, yapılan harcamalar, Uyum Bürosu, ADABAYS ve CMK yol ücretleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“ÇOK EMEK VERDİK”

Av. Gökayaz, sözlerine şöyle devam etti;

“Yoğun bir emek sonucunda bugün içerisinde olduğumuz Adana Barosu Avukat Salonumuzu meslektaşlarımıza yakışır bir şekilde hizmete sunduk. Bugün Meclis genel kurulumuzu bu salonda yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Adliye binası içerisinde teftişini yaptığımız baromuza ait 24 odamız var. Salon ve odalarımızın gerek alt yapı gerekse tefrişi için çok emek verdik. Baromuza ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Meslektaşlarımızın baromuzdan daha hızlı hizmet alabilmesi, avukat ve stajyer avukatlarımıza daha hızlı çözümler üretmek amacıyla, 0501 351 21 21 numarası üzerinden WhatsApp İletişim hattını hizmete sunduk. Bilindiği gibi, mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımıza destek sağlamak için Uyum Bürosu Projesini hayata geçirdik. Genel kurul haftası Atatürk Caddesi’nin sonunda Sular Plaza’da bulunan ofisi beğendik. Seçimden sonra da kiralayarak tefrişatı ve iç dekorasyonu tamamladık. Uyum Bürosunda 44 meslektaşımızın mesleki faaliyetini gösterme imkanı yarattık. Şu anda Uyum Büromuzu 19 meslektaşımız kullanıyor. Uyum Bürosunda mesleki faaliyetlerini yürüten meslektaşlarım güzel bir enerji ile geleceğe güvenle bakıyorlar. Bunun mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz.

Adana Barosu Avukatları Yardımlaşma Sandığını (Adabays), Yönetim Kurulumuzun 21.12.2021 tarihli Kararı ile kurduk. Meslektaşlarımıza zor günlerde destek amacıyla kurduğumuz ADABAYS, sizlerin bağış ve destekleriyle ciddi bir seviyeye ulaştı. İki ay içerisinde sandıkta 500 bin TL’ye ulaşacağımıza inanıyorum. Bu meblağa ulaştığımızda aktüer hesabı kurup üye olan meslektaşlarımıza hangi şartlarda destek sağlayacağımızı hep birlikte müzakere ederek belirleyeceğiz. Meslektaşlarımızın, esnaflarımızın kullandığı kredi faiz oranı üzerinden kredi kullanabilmeleri için yollar arıyoruz. 

CMK YOL ÜCRETLERİNDE ARTIŞ SAĞLANDI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapılan görüşmeler neticesinde 30,00TL olan CMK müdafilik yol ücretleri 1 Mart 2022 tarihi itibariyle alınacak evraklarda 50,00TL, Yakapınar Jandarma komutanlığı yol ücreti ise 100.TL olarak belirlendi"

Av. Gökayaz, ülkemizin kanayan yarası olan kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için 18-19 Mart tarihleri arasına “Kadın Karşı Şiddetin Önlenmesi Çalıştayı” yapacaklarını duyurdu.

Daha sonra söz alan TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, TBB’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Av. Küçük, TBB’de, hak ve özgürlükler temelli bakış açısının hâkim olduğunu söyledi. Başarılı çalışmalarından dolayı Başkan ve yönetim kuruluna ve tüm emek ve katkı sunan meslektaşlarına teşekkür etti.

Önceki dönem Başkan Yardımcısı ve TBB Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Denetleme Kurulu Üyesi Av. Sabahattin Gümüş, bu dönemde meslektaşlarına yönelik cazip tekliflerle sigorta hizmeti verileceğini ifade etti. Çukurova Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi eğitim kadrolarından yararlanmak istediklerini sözlerine ekledi.

Yapılan toplantıda, Adana Barosu Avukatları Yardımlaşma Sandığı Yönetmeliği (ADABAYS) ile ilgili alt komisyon oluşturularak üyelere destek koşullarının belirlenmesi için gerekli çalışmaların yapılması, mahkeme kalemlerinin içerisinde avukatların dosya incelemesi için özel alan oluşturulması, ücret karşılığı çalışan avukatların sorunlarının tespiti ve çözümü konusunda çalışmalar yapılması karara bağlandı.

Toplantıda öne çıkan başlıklar;

ADABAYS’ın önemi, gelişimi, üye sayısının arttırılması gerektiği belirtildi. Meslektaşlarımıza yönelik TBB nezdinde uygun faiz oranı ile kredi verilebilmesi için gerekli görüşme ve çalışmaların yapılması dile getirildi. Stajyer avukatların yeni yasal mevzuat düzenlemelerinin gündemde olduğu belirtildi.

Yeni dönemde İnsan Hakları Merkezi’nin kurularak çalışmaların yoğun geçtiği ve takip edilen dosyalar hakkında bilgi verildi.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ

Toplantı sonunda tekrar söz alan Av. Gökayaz, pandemi nedeniyle ertelenen Baro Meclisi’nin önemsediklerini ve bundan sonra yapılmaya devam edeceğini, meslektaşlarının eleştirilerden de teklif edilen önerilerden de çok yararlandıklarını belirterek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Av. Gökayaz, “Adana Barosu Başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bu duyguyu bana yaşatan sizlere teşekkür ediyorum. Bugün verimli bir toplantı oldu. Yararlandık. Değerli meslektaşlarım, bu dönem bizim şiarımız; Mesleki dayanışma. Bununla birlikte şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim anlayışını taşıyoruz. Ben ve yönetim kurulumuzdaki tüm arkadaşlarım meslektaşlarımızın en iyisine layık olduğunu bilerek çalışıyoruz. Biz büyük bir aileyiz. İletişim kanallarımız açık. Sorunların nasıl aşılacağına ilişkin bu toplantıları yapıyoruz. Bizim aşamayacağımız engel yok.”

Baro Meclis Toplantısına Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük,  Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreteri Av. İlker Mengü, Saymanı Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Neval Yurtdaş, Av. İlker Güzel, Av. Duygu Özgüven, Av. Özcan Delihasan, Av. Gül Yalçın, Av. Erkan Çetin, TBB Delegesi Av. Sinem Tanrısınatapan, önceki dönem Başkan Yardımcısı ve TBB Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Denetleme Kurulu Üyesi Av. Sabahattin Gümüş, komisyon başkanlarım ve stajyer avukatlar katıldı.