Diyarbakır'dan 20 yıl önce göç eden Tan ailesinin çocuğu Mehmet Tan (24), 8 yıl önce mahallede çıkan bir kavgaya karıştı. Kavgada kafasına aldığı darbe sonucu ağır yaralanan Tan, bir süre hastanede yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Tan, uzun süre kaldığı hastanede yaşam mücadelesini kazandı ancak gören gözlerini kaybetti. Hastaneden çıktığında Tan, yüzde 100 görme engelli oldu. Okula gidemediği için okuma-yazma da bilmeyen Tan, daha sonra kendi hayatına yön vermeye başladı. Cep telefonlarına merak
saran Tan, önce ailesinin ve kendisinin bozulan cep telefonunu daha sonra mahallede arkadaşlarının bozulan cep telefonlarını tamir etmeye başladı.
Gözleri görmemesine rağmen cep telefonundaki arızayı tespit edip tamirini yapan Tan, cep telefonu tamiri yapan bir iş yerine giderek iş istedi. İş yeri sahibi görme engelli olduğu için iş vermek istemedi ancak bozuk bir telefonu tamir etmesini istedikten sonra ikna olarak Tan'a iş verdi. Tan, şimdi görmemesine rağmen bozuk cep telefonlarını tamir ediyor. Üstelik görme engelli olmasına rağmen mesleği sayesinde evlenip çocuk sahibi bile oldu.

"KİMSE GÖSTERMEDİ KENDİ KENDİME ÖĞRENDİM"
Mehmet Tan, cep telefonu tamir işini kendisine kimsenin göstermediğini kendi kendine öğrendiğini belirterek, "8 yıl önce kavga sonucu iki gözümü de kaybettim. Artık yüzde 100 görmüyorum. Ama bu bana engel olmadı. Cep telefonu tamir işini kendi kendime öğrenerek meslek edindim. Şimdi birisi telefon getirip arızasını söylediği zaman onu görüyor gibi söküp tamir edebiliyorum. Hatta arızası söylenmesi bile cep telefonunu açıp dokunarak arızasını bulup tamir edebiliyorum. Ekran bozulmasının dışındaki bütün
arızaları kendim bulabiliyorum" dedi.
3 aydan aya engelli maaşı aldığını ancak devletin yaptığı bazı yardımlardan faydalanamadığını belirten Tan, "Ben yüzde 100 engelli olmama rağmen kömür yardımı bile alamıyorum. Yeşil Kartım vardı o da iptal oldu. Gittim yetkililere arabası, evi olanların Yeşil Kartı var benimkini neden iptal ettiniz dedim. Ama bir cevap alamadım. Bunun bir çözüme kavuşmasını istiyorum" diye konuştu.