Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türkiye’de her gün 3-4 işçinin iş kazaları dolayısıyla hayatını kaybettiğini söyledi. Son olarak Kozan ilçesi Çobancık mevkiindeki çinko madeninde göçük meydana geldiğini 1 işçinin öldüğünü, 1 işçinin de ağır yaralandığını belirten Gülnar, “Kamu’da ve özel sektörde örgütlenmenin önü açılmadığı sürece bu iş cinayetleri artarak devam edecektir” dedi. 
2015 yılının ilk 6 ayında iş kazaları sonucu hayatını kaybeden 794 işçiden en çok işçi ölümünün İstanbul, Adana, Konya, Antalya ve İzmir’de yaşandığına dikkat çeken Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Türk-İş Konfederasyonu olarak yıllardır kamu ve özel sektörde örgütlenme mücadelesi veriyoruz. Gerek iktidar, gerekse iktidara yakın işveren örgütlenmenin önüne her fırsatta set çekmektedir. İş kazaları kader veya devlet yetkililerinin dediği gibi ‘Bu işin fıtratında var’ değildir. Kozan’daki Çinko madeninde yaklaşık 40 işçi çalışıyor, aldığımız bilgilere göre bu madenin çalışma ruhsatı dahi yok.  Kazadan sonra şirket yetkilileri madene mühür vurarak kapatmış. Bunun hesabını kim verecek” diye konuştu. 
Yaşanan elim kaza sonucu yetkililerin gerekli araştırmayı yaparak sorumlular hakkında yasal işlemin başlatılmasını da isteyen Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren iki çocuk babası Ersöz Eroğlu’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim yine göçükten yaralı olarak kurtulan çalışma arkadaşı Yasin Bingöl’e de acil şifalar diliyorum” dedi.