Baloya CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, CHP İl Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş,DASİFED Başkanı Süleyman Onatça ile çok sayıda seçkin davetli katıldı.
Balo’nun açılış konuşmasını yapan Güney Eğitim Vakfı Başkanı Selahattin Ağıroğlu, 1994 yılında faaliyete geçen vakıflarının, Atatürkçü, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, ülkenin kalkınmasında bilimin, teknolojinin ve eğitimin en önemli unsurlar olduğuna inanan eğitim gönüllülerinden oluştuğunu söyledi. Şimdiye kadar 522 öğrenciye burs sağladıklarını belirten Ağıroğlu, şöyle devam etti
“Bu öğrencilerimizden 342’si okullarını başarıyla bitirip iş hayatına atılmasına katkıda bulunulmuştur. 180 öğrencimiz ise, vakfımızdan burs almaya devam etmektedir.Gönül ister ki bize müracaat eden tüm öğrencilerimize destek olalım, ama imkanlarımız düzenlediğimiz etkinliklerden ve eğitim gönüllülerinin vakfımıza olan bağışlarıdır. Onun içindir ki siz değirli dostlarımızdan burs bağışı yapmaya davet ediyoruz.”
Güney Eğitim Vakfı  Başkanı Selahattin Ağıroğlu, son olarak vakıflarının  Atatürk İlke ve devrimlerinin korunmasından yana olduğunu da ifade ederek ”Anayasamızın temel maddeleri olan Demokratik, Sosyal bir hukuk devleti olunması yolunda tarafız. Ayrı, Cumhuriyetimizin temel kazanımlarının en önemli ilkesi olan laikliğin özgürce yaşanması ve korunmasında da tarafız ve taraf olmaya da devam edeceğiz” dedi 
Konuşmanın ardından Vakfa emeği geçenlere plaket verilirken, Baloya sanatçı Çoşkun Sabah şarkıları ile şair Ahmet Selçuk İlhan da şiirleri ile renk kattı.