Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) ve Üniversiteliler Medeniyet ve Düşünce Platformu’nun (ÜNİMED)’in ortaklaşa düzenlemiş olduğu seminere konuşmacı olarak katılan Alper Güven, öğrencilere gelecek için umut verdi. Güvel, “ Öğretim üyesi yetiştirme programı yüksek lisans eğitiminden başlayarak doktora bitimine kadar uzanan bir süreçtir. Bu süreç içerisinde yurtiçi ve yurtdışı dil eğitimleri ve ayrıca yüksek lisansta ve doktorada 12 ay yurtdışında eğitim olanağı vardır. Projenin asıl amacının eğitimlerin sonunda öğretim üyesi olarak atanmanızdır” dedi. Türkiye’de üniversitelerin ve mevcut kontenjanların artması nedeniyle öğretim üyesine ihtiyacın arttığını ifade eden Güvel, “Ülke nüfusumuzun büyük bir bölümünün gençlerden oluşması, üniversite eğitiminin yaygınlaştırılması, ÖYP gibi bazı yeni uygulamaların hayata geçirilmesi gereğini doğurmuştur” diye konuştu.

TÜMSİAD Adana Şube binasında düzenlene seminere Adana, Mersin, Antakya ve İskenderun Üniversitelerinde okuyan öğrenciler katıldı.

TÜMSİAD Adana Şubesi Başkan Yardımcısı M. Hakan Can da, verdiği güzel bilgilerden dolayı Prof. Dr. Enver Alper Güvel’e teşekkür etti. Seminer sonunda katılımcılara sertifikalar verilirken öğrenciler, daha sonra toplu halde Adana gezisi yaptı.