Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen seminerde Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube’de görevli Komiser Yardımcısı Semih Yıldız tarafından projenin tanıtımı ve öğrencilerinin kendi güvenlikleriyle ilgili aile ve çevrelerinde dikkat etmeleri gerekenler konusunda bilgilendirdi.
Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Görevli Rehber Öğretmen Firüzan İtimat, “İletişim” konusunda bilgi verirken, Adana KOM Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Ömer Vural “Uyuşturucu, madde bağımlığı tehlikelerini” anlattı.
Madde bağımlılığı ve zararları konusunda, slayt eşliğinde öğrencileri bilgilendiren Vural, 'Bir denemeden bir şey olmaz' şeklinde bir kanının yanlışlığını anlatarak, “Bir defa başlanılan alışkanlıklar maalesef bizleri bir daha geri dönülemez bir yolun içine sokmaktadır Madde bağımlığı kişinin gelecek yaşamını ruhsal ve fiziksel olarak olumsuz etkilediği gibi ölümlere varan kötü sonuçlar doğurmaktadır" dedi.
Terör konusunda öğrencileri bilgilendiren Adana TEM Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru H. Hüseyin Ağca ise öğrencilere terör örgütünün en büyük hedefinin gençleri kazanmak olduğunu belirtti. Ağca, "Hiçbir zaman terör örgütü sizlerin zaaflarından yararlanmasın ve buna müsaade etmeyin. Pişmanlık duymamak için yanlış adımlar atmayın" şeklinde konuştu.
Etkinliğe, Ceyhan Emniyet Müdürlüğünde görevli Şube müdürleri, okullarda görevli Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.