Yüreğir Aksantaş’daki TOKİ konutlarında oturan hak sahiplerinin oluşturduğu AKSANTAŞ Toki Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Dağtekin ile yönetim kurulu üyeleri, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ile birlikte Ankara’ya giderek TOKİ Başkanlığı’nın yetkililerine yaşanan sorunları aktardılar.

TOKİ ANKARA’DA BULUŞTULAR
Başkan Dursun Dağtekin ile birlikte yönetim kurulu üyelerinin beraberinde yer alan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, TOKİ İdaresi Emlak Dairesi Başkanı Dursun Baştürk, Finans Şube Müdürü Necip Kızılkaya, Geri Ödeme Şube Müdürü Hakan Kayhan ve Site Yönetimi Şube Müdürü Hasan Yılmaz ile bir araya geldiler.

BOĞAZİÇİ A.Ş YÖNETİMİ BIRAKIYOR
TOKİ Aksantaş’ta halen atama yönetim olarak bulunan İstanbul Boğaziçi A.Ş’nin uygulamalarından duyulan rahatsızları gündeme getiren Adanalı heyet, konutlarda oturan insanların huzurlarının kalmadığını, asayiş noktasında zafiyetlerin yaşandığını, Boğaziçi A.Ş’nin olaylara müdahil olmadığını, uygulamaları ile insanların ihtiyaçlarına yanıt vermediğini dile getirerek kendi yönetimleri ile yola devam etmek istediklerini dile getirdiler.
Emlak Dairesi Başkanı Dursun Baştürk, Adana’dan yola çıkarak Ankara’ya kadar hak sahiplerinin sorunları olmasaydı Ankara’da bulunmayacaklarına inandıklarını belirterek bu konuda gerekenin yapılacağını, İstanbul Boğaziçi A.Ş’nin kendi istekleri ile Aksantaş yönetiminden çekilmek istediklerini ve 26 Mart Cuma günü Ankara’dan gelen TOKİ yöneticilerinin gözetiminde blok yönetimlerinin belirlenerek yönetim anlamında konut sahiplerine kesin bir devrin yapılacağının sözünü verdi.

TAKSİT ÖDEMELERİNDE GELİŞME
Adanalı heyet, aylık taksitlerin yatırılması sırasında Halkbank tarafından 30 günlük opsiyonlu olarak yatırılması noktasında diretilen uygulamayı dile getirdiklerinde Finans Şube Müdürü Necip Kızılkaya konuya açıklık getirip daha önceki uygulamaların geçerli olduğunu ve 2 aylık taksitlerini yatırmayan hak sahiplerine resmi yazı ile tebligatın yapıldığını ve bu sürenin 30 güne çekilmesi gibi bir uygulamanın söz konusu olmadığını belirterek konuya müdahil olacaklarını belirtti. Bu arada Halkbank’ın sigorta ücretini de düzenleyeceklerinin sözünü verdi.

SEÇİM 26 MART CUMA GÜNÜ
Site Yönetimi Şube Müdürü Hasan Yılmaz ise 26 Mart tarihinde yapılacak olan seçimler için kendisinin de Adana’ya geleceğini ve konut sahiplerinin kendi yönetimlerini oluşturup İstanbul A.Ş’nin yönetimi devir edeceğinin sözünü verdi. Her blok yönetiminin kendi yöneticilerine seçerek bu blok yöneticileri arasından da üst yönetimin seçiminin gerçekleştirileceğini kaydetti.

HAK SAHİPLERİNE ÇAĞRI
Aksantaş’ın sıkıntılarını Ankara’ya taşıyan yönetim kurulu üyeleri ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise TOKİ yetkililerine bu duyarlılıklarından ötürü teşekkür ettiler.
Aksantaş TOKİ Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Dağtekin, sorunlarına çözüm getirmek için iyi niyetli yaklaşım içinde bulunan TOKİ yetkililerini Adana’da görmekten mutluluk duyacaklarını ve aylardır bekledikleri yönetimi devir alma noktasında TOKİ’nin kararlı olmasından dolayı da mutluluk duyduklarını belirterek konut sahiplerinin seçimlerin yapılacağı gün olan 26 Mart tarihinde saat 10.00’da seçim için hazır bulunmalarının çağrısında da bulundu.