Olay, Çukurca'nın Hantepe bölgesinde dün gece operasyona çıkan uzman çavuşların arazi arama- tarama faaliyetleri sırasında meydana geldi. PKK'lı teröristlerin önceden döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu uzman çavuşlar Fatih Aydoğdu, Mehmet Kaya Çelik ve Nuri Aydın şehit oldu. Patlamada yaralanan uzman çavuşlar Salih Önsal ve Arif Kılıç da Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Şehitler 30 yaşındaki Fatih Aydoğdu'nun Kırıkkale, 24 yaşındaki Mehmet Kaya Çelik'in Elazığ ve aynı yaştaki Nuri Aydın'ın da Kayseri nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Şehit uzman çavuşların cenazesi Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

BABASI: VATAN SAĞ OLSUN

Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu’nun şehit düştüğü haberi, Kırıkkale Garnizon Komutanlığı'ndan gelen subay tarafından Kırıkkale'nin Yenimahalle semti, 173'üncü Sokak, Uçakan Apartmanı 9 numarada oturan anne ve babasına verildi.

Oğlunun şehit düştüğü haberini öğrenen anne Serpil Aydoğdu fenalık geçirince eve gelen doktor tarafından sağlık kontrolüne alındı. Gözyaşları içinde “Vatan sağolsun” diyen baba Hilmi Aydoğdu, oğlu Fatih ile son kez 2 ay önce telefonla görüştüğünü söyledi. Aydoğdu, “10 gündür kendisine ulaşmak istedik, ancak bir türlü ulaşamadık. Oğlun telefonda bana ‘Baba ben iyiyim, merak etmeyin. Bugünlerde operasyon için dağa çıkacağız’ demişti. ‘Vatan sağolsun' diyorum. Açılım yüzünden başımıza bunlar geliyor. Bu açılım nerden çıktı?” diye konuştu.

Çukurca'da 2 yıldır görev yapan 7 yıllık evli ve 5 yaşında Yaren adında kızı bulunan şehit Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu'nun eşi Ümran Aydoğdu'nun ise Bilecik Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yaptığı belirtildi.


ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Uzman çavuş Fatih Aydoğdu (Kırıkkale)
Uzman Çavuş Mehmet Kaya Çelik(Elazığ)
Uzman çavuş Nuri Aydın (Kayseri)

YARALANANLARIN İSİMLERİ

Patlamada uzman çavuşlar Salih Önsal ile Arif Kılıç'ın hafif yaralandı.