Adana’nın değişik yerlerinde çıkan orman yangınları nedeniyle birçok insan olumsuz etkilendi. Kiminin evi yandı, kiminin hayvanı telef oldu, kiminin sapı, samanı yandı. Bu kapsamda sorumluluk alarak etraflarından ve hayırseverlerden yardım toplayan Halkçı Liseliler (HALK-LİS) platformu üyesi gençler sosyal sorumluluk ve vicdani sorumluluk bilinciyle yardıma koştular.Evi yanan köylülerin acılarına bir nebzede olsa katkı sunmak için Aladağ’a bağlı Çolaklı, Topallı Bucak ve Köroğlu Konağı köylerine topladıkları 200 koli yardımı kendi elleriyle teslim ettiler.

ORMAN YANGINLARINA KARŞI DAHA SIKI TEDBİRLER ALMALIYIZ

Halk-Lis Platformu Adana İL Başkanı Poyraz Elik,ülkede çıkan orman yangınlarına değinerek şu ifadeleri kulandı. “Ormanlar ülkemizin oksijen kaynağı, eko sistemin vazgeçilmezi. Biz Halkçı Liseliler olarak ormanların korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasını çok önemsiyoruz. İklim krizinin bütün dünyayı tehdit ettiği bir dönemde çıkan orman yangınlarına karşı vatandaşlarımız daha bilinçli ve daha tedbirli olmak zorundalar. Çünkü ormanlar bize atalarımız tarafından bırakılan bir mirastır. Bizde bu mirası koruyup gelecek nesillere aktarmakla sorumluyuz. Herkes bu sorumluluğa uymalı ve buna göre hareket etmelidir” dedi. 

KÖTÜ GÜNLERİ DAYANIŞMA İLE ATLATACAĞIZ

Yardım konusuna da değinen Halk- Lis Adana İl Başkanı Poyraz Elik şu ifadeleri kullandı. “Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden sosyal demokrat, çağdaş ve aydın gençler olarak, kurucu iradeye ve onun temel değerlerine sahip çıkmakla sorumluyuz. Bu nedenle nerede bir çığlık duysak, nerede yardıma muhtaç birileri olsa oraya koşarız. Bu temel ilkelerle ben ve bütün arkadaşlarım yangın ilk çıktığı günden bu yana ne yapabiliriz, nasıl yardımcı olabiliriz diye uzun uzun toplantılar yaptık ve böyle bir yardım kampanyası oluşturmaya karar verdik.Evi yanan köylülerin acılarına bir nebzede olsa katkı sunmak için Aladağ’a bağlı Çolaklı, Topallı Bucak ve Köroğlu Konağı köylerine topladığımız 200 koli yardımı arkadaşlarımla beraber tek tek vatandaşlarımıza dağıttık. Onları bir nebze de olsa mutlu etmek bizi ziyadesiyle sevindirdi. Bu kötü günleri dayanışma ile atlatacağımızı biliyoruz. Yardım kampanyamıza destek olan başta Adana Büyükşehir belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Seyhan Belediye Başkanı Kemal Akif Akay olmak üzerekampanyamıza destek olan bütün hayırseverlere teşekkür etmek istiyorum” dedi.