Genel anlamda uluslararası iş birliği ve toplumun katılımı ile gönüllü hizmetler vererek, insanlığın ihtiyaçları için tüm insanlar arasında bir anlayış ruhu yaratma ve geliştirme amacıyla çalışmalar yapan Lions Kulüpleri tarafından her yıl yapılan değerlendirmeler sonucunda verilen Melvin Jones Ödülü sahibini buldu.
Altınoran Sanat Merkezi'nde  düzenlenen törende Genel Yönetmen Bülent Şen, "Cesaretiniz ve gönlünüzün güzelliği için bu ödülü size veriyorum. Siz de bir Melvin Jones dostusunuz artık" diyerek ödülü Haluk Uygur'a takdim etti. 
Haluk Uygur ise , duygularını şu sözlerle ifade etti: "Bu ödülün benim için anlamı çok büyük. Çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. Türkiye'mizde hepimizin üzerine düşen görevler var. Böylesine önemli bir ödüle layık görülmüş olmak gurur verici. Umarız bizi de faaliyetlerinizin içine alırsınız." 
Melvin Jones Ödülü Hakkında; 
Uluslararası hizmet kuruluşu Lions Kulübü'nün en büyük hizmet ödülü olan Melvin Jones  Dostluk Ödülü, insanlığa ve toplumun kalkınmasına katkıda bulunan, şevkat ve paylaşımcılık özelliklerine sahip, toplum tarafından beğenilen sosyal projeleri olan kişilere verilen bir ödül. Lions kulüplerinin kurucusunun adını taşıyan ödül, 1973'ten beri Türkiye'de veriliyor.