Kaza, akşam saatlerinde merkez Yüreğir ilçesindeki Havutlu Mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Sürücülerinin isimleri öğrenilemeyen 01 U 0218 plakalı minibüs ile 01 YJ 788 plakalı kamyonet, Karataş yolunda çarpıştı. Kazada minibüste bulunan yolculardan Mehmet Şükrü Kılınç, Yasemin Kılınç, Abdullah Kılınç, Yaşar Gözer, Yüksel Acar, Aziz Güven, Cüneyt Tekdemir ve Serkan Sağlarlı yaralandı. Yaralılar, kaza yerine çağırılan ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaza nedeniyle Karataş yolu bir süre araç trafiğine kapandı. Jandarma ekiplerinin kaza yerine gelmesiyle yol yeniden araç trafiğine açıldı.
Kurban Bayramının ikinci günü 11 yaşındaki oğlu Murat Alıç'ı aynı yerde trafik kazasında hayatını keybettiğini belirten Ali Alıç, "Artık bu kazalar son bulsun" diyerek tepkisini dile getirdi. Acılı baba Ali Alıç, "Oğlumun kırkı çıkmadan burada iki kaza daha yaşandı. Bu yolda önlem alınması için kaç insanın daha ölmesi gerekiyor. Burada radarlı önlem alınmalı ve üst geçit yapılmalı" dedi.
Mahalle sakinlerinden Özhan Güler ise, "Yetkililer, Murat Alıç'ın ölümünden sonra yaptığımız eylemde bize 'gerekli önlem alınacak' dediler, ancak aradan geçen sürede hiç bir önlem alınmadı. Burada her geçen gün bir kazada daha yaşanıyor" diye konuştu.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.