Baro Başkanı Veli Küçük, Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Ali Mert Karakılçık, Komisyon Üyeleri Av. Çağla Çınar Sevimli, Av. Özge Buğa ve Av. Anılcan Gönenç  üyeleri ile birlikte Adana Cumhuriyet Savcılığı Suçüstü Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.

Baro Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, suç duyuruları ; Adana 'da Yüreğir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Körpınar Mevkiinde 20.05.2019 tarihinde bir eşeğe kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından vücudunun çeşitli yerleri kesilerek kötü muamele ve işkence edilmesi,

Ankara Yenimahalle’de Belediye aracından kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sıkılan uyuşturucu iğneyle bir sokak köpeğinin öldürülmesi,

Sosyal medya (Instgram) üzerinden samii_21 kullanıcı adlı kişinin (Nuri Sarı) köpekler için; ‘Her yerde saldırıyorlar. Ya hepsini toplayın, ya da zehirler geçerim’ diyerek halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten ötürü yapıldı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, baro olarak Adana ve Türkiye'nin neresinde olursa olsun yaşanan hak ihlallerine, insani ve vicdani olguların bir kenara bırakılarak hayvanlara yönelen saldırılara da seyirci kalmayarak, sorumlular hakkında yasal işlem yapılması, hak ettikleri cezayı almaları noktasında ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Ali Mert Karakılçık da, hayvanlara yapılan insanlık dışı işkence ve eziyetlerin durdurulması için TCK kapsamında koruyucu önlemler alınması ve en önemlisi bu tarz eylemlerin suç olarak değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.