Basın açıklamasına Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Fatih Karayandı, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Metin Yıldırım, Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi Ali Mert Karakılçık ve hayvanseverler katıldı.

 Adana Büyükşehir Sağlık Daire Başkanı Fatih Karayandı, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanları sorunlarına ciddi olarak eğildiklerini, problemin insancıl yöntemlerle çözülmesi ve sokak hayvanlarının yaşam haklarına saygı gösterilmesi için çaba sarf ettiklerini açıklayarak, “Böyle vahşi bir saldırıya karşı toplum olarak hassasiyet gösterilmesi ve her canlının yaşam hakkına saygı duyulması gerekir” dedi.

 Sokak hayvanlarına yönelik saldırıyı kınadıklarını belirten Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Metin Yıldırım da, “Ağzı dili olmayan zavallı hayvanlarımızı zehirleyerek öldüren canilerin ortaya çıkarılması için çabalarımız devam edecektir. Bu vahşeti yapanların insan olması mümkün değil” diye konuştu.

 Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu adına konuşan Ali Mert Karakılçık ise Baro olarak vahşeti şiddetle kınadıklarını, 5199 Sayılı Yasa ile yaşam hakları güvence altına sokak hayvanlarına yapılan saldırının faillerinin bulunması için Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.