Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen anma programına Vali Hüseyin Avni Coş, Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği ile Adana Kardeş Kültür Dernekleri'nin Başkanları, Dernek üyeleri, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Anma programı, tarihte kurulmuş olan Türk Devletleri'nin bayraklarının geçidi ile başladı.

Törende konuşan Vali Coş, bu gün ders alınması gereken katliamın yıl dönümü münasebetiyle kaybettiğimiz şehitlerimizi anmak ve onların aziz hatıralarından güç alarak birlik ve beraberliğimizi daha da perçinlemek için bir araya gelindiğini söyledi.

Hocalı'daki sivil insanların insanlık dışı işkencelerle katledildiğini söyleyen Vali Coş, "Azeri kardeşlerimizi ana karnındaki ceninden tutun, yaşlı insanlara kadar katledilen, acımasızca yok edilen bir yerleşim yerinde şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

Vali Coş konuşmasının devamında; "Baktığımız zaman tarihimizde bizim böyle saklayacağımız, üzüntü duyacağımız, çekineceğimiz insanlık dışı sahneler yoktur. Türk Devletleri hüküm sürdükleri bütün topraklarda adaletin, hukukun simgesi olmuştur. Milletimizin genlerine işleyen hak, hukuk ve adalettir. Bundan ötürü ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır" dedi.