Birlik toplantı salonunda, çiftçilerin yoğun bir katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda, divan başkanlığını İhsan Oğuz Beyarslan üstlenirken, Osman Gökçe ve Faruk Umar üye olarak görev aldı.
Başkan Behçet Homurlu, açılıştaki konuşmasında, Adana Çiftçiler Birliği’nin 1 Ekim 1930 tarihinde dernekler yasasına göre kurulmuş Türkiye'nin ilk çiftçi örgütü olmasının yanı sıra aynı zamanda ilk sivil toplum kuruluşlarından olduğunu söyledi.
Birliğin kurulduğu günden günümüze kadar tarım sektörünün sesi olmayı hedeflediğini, sadece çiftçi menfaat grubunu temsil ettiklerini ifade eden Homurlu, şunları kaydetti:
"Biz, Çiftçiler Birliği yöneticileri olarak her zaman düzgün bir duruş sergiledik. Buraya hiçbir zaman siyaset girmedi. Hepimizin faklı siyasi görüşlerinin olduğu günler de oldu ancak, bu kapıdan girdikten sonra çiftçinin sorunlarının dışında bir konu gündeme gelmedi. Birliğimiz, hükümetler düzeyinde her zaman itibarlı oldu.
Türkiye'de tarım adına, çiftçi adına yapılan ya da yapılması planlanan her konuda hiçbir zaman ön yargılı davranmadık. Doğru olduğuna inandıklarımızı destekledik, doğru bulmadıklarımızın da karşısında olduğumuzu her zaman yapıcı bir tutumla dile getirdik."
Homurlu, hükümetlerden her zaman mantıklı taleplerde bulunduklarını, hiçbir zaman hissi davranmadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Dünyada 5 lira olan bir ürüne 'biz 7 liraya mal ediyoruz, 10 lira verin' demedik. Ortaya hayali rakamlar koymadık. Hep gerçek maliyetler ve çiftçi karını koyduktan sonraki fiyatlardan söz ettik. Biz maliyeti bildirir, 'çiftçi karı bu olmalı' deriz'. Tarımın, üreticinin sorunlarını çözmek zorundayız. Çünkü, Türkiye bir tarım memleketi. Kendi ürettiği ile kendine yetecek ekolojik koşullara sahip sayılı ülkelerden biriyiz. Tarımı göz ardı etmek, bereket fışkıran topraklara haksızlık olur."
Homurlu, Adana Çiftçiler Birliği’nin kuruluşundan bugüne 82 yıldır olduğu gibi bundan sonra da her zaman çiftçinin sesi olmaya devam edeceğini kaydetti.
Behçet Homurlu’nun başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Mutlu Doğru, Prof. Dr. Halis Arıoğlu, Prof. Dr Bülent Özekici, Oana Çorat, H. Avni Özşahin, Halid Milli, Mehmet Yücelener, Mehmet Özler, Sinem Özkan Başlamışlı ve Nevzat Arman’dan oluştu.