Adanahabermerkezi.com

Sinekle Mücadelenin en önemli ayağı olan ve yumurtlama dönemi olarak adlandırılan Lavra döneminde sinekle mücadele etkin şekilde yapılamadı. Hüseyin Sözlü :başkanlığı döneminde sıcaklıkların 10-12 derece dolaylarınayken yanı Şubat ayında yapılması gereken lavra mücadelesi, Hüseyin Sözlü'nün seçime odaklanması nedeniyle sağlıklı yapılamamıştı.

Havaların ısınmasıyla lavradan çıkan sinekler Adanalılar'a adeta "azap günleri" yaşatıyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeydan Karalar ise Mayıs Ayı Meclis toplantısında sinekle mücadele konusunda yaşanan sıkıntıları anlatmış ve firma ile görüşerek uçkunla mücadele için araç sayısının artırıldığını belirtmişti. 

Şimdi Büyükşehir Belediyesi uçkunla mücadele ediyor. Ancak lavra mücadelesi etkin olmayınca uçkunla mücadele de yeterli etkiyi gösteremiyor.  Kısaca bu yıl sinekler Adanalıyı rahatsız edecek gibi. Vatandaş Lavra mücadrlesini yeteri kadar yapmayan Hüseyin Sözlü'ye sitem ederken "Hüseyin gitti, vızıltısı kaldı" yorumunda bulundular.