Öğle yemeğinde gerçekleşen toplantıda, esnafın, sanayicinin ve vatandaşın taleplerinin kendisini için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, “Gıda toptancılarının sitesi de dahil olmak üzere, Adana’da faaliyet gösteren metal sanayi siteleriyle birlikte toplam 11 site var. Bunların hepsinin fiziki altyapısının iyileştirilmesi, Islah Organize Sanayi Bölgesi haline getirilmesi hususunda bir fikre sahibiz. O konuda ilk adımları attık. MHP Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İsa Tuzcu ve Başkan Danışmanı Ahmet Erdoğan doğrudan bu işlerin sorumlusu. Biz bu işi ciddiye alıyoruz, önemsiyoruz” dedi.

ÜNİTSİZLİK YOK, İDDİAMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Adana’da kamu kaynağıyla hizmet yapmaktan ziyade, gerçekleştirilecek planlamalarla şehrin önünü açacaklarını ifadeden Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Üreticinin önünü açtığınız zaman, onlar da Adana’nın önünü açacak. Üreten Adana; zenginleşen Adana, zenginleşen Adana; halkı refah toplumuna eklenmiş Adana, sosyokültürel ve sosyoekonomik yapısı yükselmiş bir Adana anlamına gelir. Bu konuda kimse ümitsizliğe kapılmasın. Adana’da bu idiamızı gerçekleştirmekten daha büyük idealimiz yok.”

RANT İŞLERİ MECLİSİMİZE GİREMEZ

Adana’da üreterek zengin olmayı düşününlerle, rant üzerinden zengin olmayı düşünenler arasındaki farkı koyacaklarını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Bu dönem sizin seçtiğiniz belediye, üreterek zengin olup, Adana’yı zengin etmek isteyenlerin yanında olacak. Biz bunu açık ve net şekilde söyledik. Belediye Meclis toplantılarımıza gelip bakabilirsiniz. Rant işleri bu meclise giremez dedik. Şimdi komisyonlarda değerlendirmeler buna göre yapılıyor. O tip taleplerin tamamı reddedildiği için bütün maddeler 30 saniye içinde okunuyor ve oylanıyor. Bu bir baskıyla yapılan iş değildir. Belediye Meclisinin üzerindeki şaibelerin, gölgenin kaldırılmasından kaynaklanmaktadır. İnşallah biz rantla zengin olmak isteyenlerin yerine, üreterek zengin olmak, Adana’yı zengin etmek isteyelerin önünü açarak, Adana’yı refah toplumuna ekletmek isteyen üretecilerimizin, sanayicilerimizin, tüccar ve tacirimizin yanında olacağız. Size bakış açımız budur ve bütün samimiyetimle söylüyorum; bu meseleye duyduğumuz ilgi yoğun ve burada yapmak istediğimiz her şeyi ibadet aşkıyla yapıyoruz” diye konuştu.

HİZMET EDERKEN PARTİZANLIK YAPMAYIZ

İslam dünyasına bir bakıldığında yoksulluk ve safalet görüldüğünü anlatan Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: “ Üretmeden, zengin olmadan kimseyle boy ölçüşemiyorsunuz, insanlarınızı refah toplumunun parçası yapamıyorsunuz. İnşallah bu ideallerimizi, sizlerle işbirliği yaparak hayata geçireceğiz. Samimiyiz, hiç bir siyasi ölçümüz yok. Geldiğimizde insanların yüzüne hangi partilidir diye baktığımız yok. Siyasi duruşumuz, siyasi ahlakımız gereği partimizle olan bağımız elbette güçlü fakat hizmetimizde partizanlık anlayışı kesinlikle yoktur. İşimize, görev anlayışımıza ve belediyeye partizanlığı sokmayacağımız noktasındaki sözümüzün arkasında devamlı olacağız. Adana’yı kucaklaştıracağız. Adana’yı kutuplaştırıp kendi safından karşı tarafla mücadele eden insanların olduğu bir Adana değil, kenti kaynaştırıp, tek saf, tek yürek olan bir kent haline geteceğiz. Bunları yaparken sizin manevi desteğinize, seçimden öncekinden daha fazla ihtiyacım var. Bize oy vermeyen hemşehrilerimiz vardır. Bağlantıları vardır, inandıkları mevcuttur ve samimi düşüncelerle başkalarına oy vermişlerdir. Saygı duyarız, hiç kimseye kırgın değiliz. Şu anda yapmak istediklerimiz noktasında samimiyetimizden şüphe etmeyin, kamuoyu desteğini sizden istiyoruz. Yapmazsak seçimde gereğini siz yapın.”

DERNEK ADANA YARARINA KURULDU

Adana Gıda Toptancıları Derneği Başkanı Kazım Bozan 3 buçuk yıl önce kurulan bir dernek olduklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: “Kuruluş amacımız birlik beraberlik içinde ticari başarı sağlamaktır. Memleketin başarısı için kurulan bir dernek. Bizim amacımız sadece gıda sektöründe faaliyet gösteren toptancı üyelerimize destek olmak değil, Adana’mızın gelişmesine de katkı koymaktır. Esnaf arkadaşlarımızla birlik beraberlik içinde olduğumuzdan dolayı toplu hizmetlerden ucuz yararlanıyoruz. Örneğin motorinde yüzde 9’a ulaşan iskonto alıyoruz. Birlikteliğimizi Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımızla birliktte yürüttüğümüzde Adana’ya daha fazla katkı koyacağımızı düşünüyoruz. Adana’nın kaybettiği bir şey yok. Adana’yı değiştirirsek bizler de değişiriz.”

ATİKOP: Adana Gıda Kantariye ve Hırdavat Toplancıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi.