Yaşanan facianın Türkiye’yi derinden yaraladığını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Soma’daki faciada yüzlerce işçimiz ekmek parası için indiği yüzlerce metre aşağıdaki madende hayatını kaybetti. Yüzlercesi de kurtarılmayı bekliyor. Hastanelerde tedavi altında işçi kardeşlerimiz var. Hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve bütün vatandaşlarımıza başsağlığı, yaralı işçilerimize de acil şifalar diliyorum.

“DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN”

“Madende mahsur kalan işçilerin sağ salim aramıza dönmesi için dualarımızı eksik etmeyelim” ifadesini kullanan Hüseyin Sözlü, “Yüreklerimiz acıyla dolu. Hayatını kaybeden işçilerin çoğalması bu dayanılmaz acıyı daha da büyütecektir. Türk Milleti dualarıyla işçi kardeşlerimizin yanında olsun” şeklinde konuştu.

“SORUMLULAR HEMEN BULUNMALI”

Başkan Hüseyin Sözlü, facianın büyüklüğünün ortaya çıkan ihmalin de büyüklüğünü ortaya koyduğunu belirtti. Yaşanan acının büyüklüğüne bir kez daha dikkat çeken Hüseyin Sözlü, “Bu facianın sorumluluları hemen bulunmalı ve adalet önünde hesap vermelidir. Sorumluların hak ettikleri cezayı alması dayanılması zor büyüklükteki acımızı az da olsa hafifletecektir” dedi.

Hüseyin Sözlü, ülkemizde böyle faciaların tekrar yaşanmaması temennisinde bulunarak, yetkilileri de her sektörde emek veren işçilerin can güvenliğinin sağlanması ve denetimlerin gerçekçi şekilde yapılması konusunda göreve çağırdı.

“ADANALILAR OLARAK SOMA HALKININ YANINDAYIZ”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, maddi ve manevi olarak Soma halkının yanında olduklarını açıkladı. Soma’ya her türlü yardımın yapılması için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden karar aldıklarını da belirten Sözlü, “Adanalıların temsilcisi olarak söylüyorum ki Soma için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Maddi manevi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu konuda duyarlılık gösteren Belediye Meclisimizdeki tüm üyelerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.