Tüm dünyayı saran Covid-19 (Korona Virüsü) en çok yaşlı insanları etkilemesi dolayısıyla, yaşlılar ailelerinin yanında koruma altında tutularak, virüse yakalanmaması için tüm tedbirler alındı. Ancak ailelerinden uzak koruma altında olan yaşlılarda vardı ki; onlarda huzurevlerinde kalan yaşlılardı. Huzurevinde kalan yaşlıların hem Korona Virüsü’ne yakalanmaması konusunda özel tedbirlerin alınması, hem de aile ortamı sağlanarak, moral ve motivasyonlarının arttırılması gerekiyordu.

PİKNİK, AÇIK HAVADA SİNEMA VE SOSYAL AKTİVİTELER

Bu süreci başarıyla yürüten huzurevlerinden birisi de Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi oldu. İdari kadrodan, çalışan tüm personeller, kurumda kalan yaşlılara özel ilgi ve alakayı en üst seviyede gösterirken, bayram ve özel günlerde onlara çeşitli hediyeler vererek, kurum içinde piknik, açık havada sinema seyri ve sosyal aktiviteler ile yaşlılara moral aşılandı.

Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan Erdinç Tikenoğulları adındaki huzurevi sakini, yaşanan tüm bu süreçleri sosyal medya hesabında anlatıp, D. N. Jackson’un “Bir liderin büyüklüğü, inançlarının derinliği, heveslerinin yüksekliği, görüşlerinin genişliği ve sevgisinin menzili ile ölçülür” sözünü hatırlatarak duygularını dile getirdi.

GÜLEN GÖZLER MUTLULUĞU ARTTIRDI

Paylaşımında, “Biz Huzurevi yaşlıları olarak; dünyayı sarsan virüs nedeniyle en fazla mağdur olanlarız. Tam dört aydır bir dakika bile Huzurevi’nden ayrılamadık, eş-dost, akraba ve çocuklarımızla görüştürülmedik.” ifadelerini kullanan Erdinç Tikenoğulları, “Ramazan ve Kurban Bayramları’nı Huzurevi’nde idrak ettik. Serdar Güneş’in Huzurevi’ne müdür olarak atanmasıyla biraz olsun huzur ve mutlulukla tanıştık. Neler mi oldu; Bahçemizde piknik havasında mangal partileri, gece bahçede sinema, Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ailesiyle birlikte, tüm gününü bize ayırarak, tek tek bizimle ilgilenip, bizleri odalarımızda ziyaret ederek, güler yüzünü bizden esirgemedi” dedi.

Tikenoğulları, yaşlılara çeşitli hediyeler verilerek, sosyal aktivitelerin de yapıldığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü;  “Demek ki şartlar ne kadar zor ve ağır olsa da, gönülde şefkat ve sevgi olursa, insanlar mutlu edilebiliyormuş. Allah sizden daima razı olsun gönlü güzel Serdar Güneş Beyefendi. Rabbim sizlere, ailenize ve tüm çalışma arkadaşlarınıza sağlıklı, mutlu ve başarılı ömür nasip etsin inşallah. Hakkı ifade etmek benim için insanı ve vicdanı bir görevdi ve Allah için yerine getirdim. Çok doğru; Bir liderin Büyüklüğü, inançlarının derinliği, heveslerinin yüksekliği, görüşlerinin genişliği ve sevgisinin menzili ile ölçülürmüş."