Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Fakülte Birincisi İletişim Bilimleri Bölümü öğrencisi Muammer Akdağ mezunlar adına bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında ailesine ve hocalarına teşekkür eden Akdağ, yeni dijital yaşama uyumda İletişim Fakültesi mezunlarına daha çok görev düştüğünü belirtti.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç de yaptığı konuşmada “Pandemi dolayısıyla her ne kadar gönlümüzden geçtiği şekilde öğrencilerimize bir mezuniyet hazırlayamamış olsak da mevcut şartları ve teknolojiyi en iyi şekilde değerlendirerek sizler için elimizden geleni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Mezun olan tüm öğrencilerime gönülden yaşam boyu başarılar diyorum” şeklinde konuştu. Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise konuşmasına İletişim Fakültesi Dekanına, akademik Personeline ve yöneticilerine teşekkür ederek başladı. Prof. Dr. Erdoğan, “2019-2020 öğretim sezonunda İletişim Fakültesi’nin başarılarıyla övündük. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün akredite olması büyük bir başarıydı. Bu başarının öğrencilere imkân ve olanak olarak pozitif geri dönüşümleri olacağı için gururluyuz” dedi. Konuşmacıların ardından ödül törenine geçildi. Fakülteyi birincilikle bitiren İletişim Bilimleri Bölümü öğrencisi Muammer Akdağ başarı plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefer Erdoğan’ın elinden alarak mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

Fakülte ikincisi olmayı başaran Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Birhat Temel’e, ödülünü İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, Fakülte üçüncüsü Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yıldırım Yeniçeri’ye ise ödülünü İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Yasemin Ünlü verdi.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde dereceye giren öğrenciler, Birhat Temel, Yıldırım Yeniçeri ve Hilal Erkan başarı belgelerini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’ün elinden aldı. İletişim Bilimleri Bölümünde dereceye giren öğrenciler Muammer Akdağ, Elif Kaplan ve Begüm Tugut’a da başarı belgeleri İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seyfi Özgüzel tarafından verildi. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan bir videonun da izlendiği tören, İletişim Fakültesi Kurumsal Instagram hesabı ve Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi Instagram hesabı üzerinden canlı yayınlandı. Tören sonrası toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.