İMO'DA MESLEKİ VE KENTE DAİR ÇALIŞMALAR KALDIĞI YERDEN

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesinin, 12-13 Şubat 2022 tarihlerinde yapılan 24. Dönem Olağan Genel Kurulunda seçilen Yönetim Kurulu üyeleri, düzenledikleri ilk toplantıda görev dağılımı yaptı.

Toplantıda yapılan görev dağılımında Hasan Aksungur Şube Başkanlığı görevini üstlendi; Mazlum Sevincek Sekreter Üye, Sedat Yıldırım Sayman Üye, Ahmet Uncu, Onur Batmaz , Ahmet Berdan Dinçyürek ve Hava Basit Yönetim Kurulu üyeleri olarak yer aldı.

İMO Adana Şube Yönetim Kurulu yedek üyeleri ise Emine Bolat, Eser Çiğdem Coşkun, Ebru Doğru, Sinem Çelik, Mehmet Çetin, Ali Mert Ertit ve Kaya Vurankaya’dan oluştu.

24. Dönemde de Şube Başkanı olarak sorumluluk üstlenen Hasan Aksungur, Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıyla birlikte üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirme hazır olduklarını belirtti. Aksungur; mesleki ve toplumsal sorumlulukları çerçevesinde; eşitlik, özgürlük, demokrasi ve laiklik temelinde gerek mesleki gerekse ülke ve kent sorunlarıyla ilgili çalışmalarını sürdüreceklerini beyan etti.

"ÇALIŞMALARIMIZ, BİLİMİN VE TEKNOLOJİNİN YOL GÖSTERİCİLİĞİNDE OLACAK"

Bilim ve tekniğin yol göstericiliğinde, değişimlere açık olarak çalışma yapacaklarını ve çalışmalarının sonuçlarını kamuoyuyla da paylaşacaklarını dile getiren Aksungur: “ Yönetim Kurulumuz çalışmalarını programlamaya başladı. Meslektaşlarımız arasında dayanışmayı geliştirmeye, üyelerimizin mesleki sorunları, mesleki eğitimleri konusunda çalışma sürdürmeye her dönem olduğu gibi bu dönem de kapsamını daha da genişleterek devam edeceğiz. Mesleki alanlarındaki sorunlara etkin çözüm üretmenin beraberinde kente dair sorunlarla ilgili çalışmalarımız da kesintisiz devam edecektir. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesinin kurulduğu günden buyana kent sorunlarına ilişkin hassasiyet gösterdiği, sözünü esirgemediği tüm kamuoyunun malumudur. Yanlış uygulamaların her zaman karşısında olduk. Geçen dönemden takip ettiğimiz konular gündemimizde olmaya devam edecek. Bu kent hepimizin şiarıyla, kente dair çalışmalarımızı sürdürürken kapsamlı araştırmalarımızla yanlışların karşısında olacak, doğru uygulamaları destekleyecek, önerilerimizi ilgililerle ve kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.