İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur COVİD -19 virüsü nedeniyle durması gereken inşaat çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek meslektaşlarını ve kamuoyunu bilgilendiren bir açıklama yaptı.

COVİD -19 salgınına karşı alınacak önlemler üzerine daha önce birçok platformda görüşlerini dile getirdiklerini belirten Hasan Aksungur; ilgili makam ve kurullar tarafından vaka ve ölüm sayısının yükselişe geçebileceği bir ayın içerisinde bulunduğumuz belirtilmesine rağmen COVİD - 19 Virüsü nedeniyle durması gereken inşaat çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti.

Çalışanların ekonomik / sosyal hakları güvence altına alınmak kaydıyla inşaat çalışmalarının durdurulmasının, toplum sağlığı açısından hayati önem taşıdığını söyleyen Aksungur; “Bu talebimizi ısrarla tekrarlamış olmamıza rağmen, çalışmaların durdurulması yönünde herhangi bir adım atılmadığı gibi devam eden şantiyelerde gerekli önlemler alınmadığını, denetim yapılmadığını görmekteyiz” dedi.

Mevcut durumu göz önüne alarak meslektaşlarını ve kamuoyunu bilgilendirmeyi toplumsal sorumluluk olarak gördüklerini belirten Aksungur şöyle devam etti:

“Meslektaşlarımızın, işçilerimizin ve ailelerinin, toplumun sağlığı; birincil önceliğimizdir. Toplumsal yaşamı idame ettirecek alanlarda diğer meslek disiplinleri ile birlikte faaliyet gösteren Mühendisler- Mimarlar ve Şehir Plancıları; herkes kadar sağlıklı olmak zorundadırlar.

Bu nedenle; gerek özel sektörde, gerekse kamu sektöründe ve kendi özel firmalarında çalışan

*Saha Mühendisleri,

*Şantiye Şefleri,

*Proje Müdürleri,

*Yapı Denetim Çalışanları

*Kontrol Mühendisi ve Amirleri,

*İş Güvenliği Uzmanları,

*Sektörde çalışan tüm emekçiler

Sektörde çalışmalar durdurulmadığı sürece yoğun risk altındadır.

Bu durumu asla göz ardı etmeden;  çalışmaya devam eden şantiyelerde, iş sağlığı ve güvenliği kurallarını, salgın önleme ve bulaştırmama tedbirlerini tavizsiz almak ve uygulatmak zorunluluktur. Bu kural ve tedbirlerin neler olduğunun, meslektaşlarımız tarafından çok iyi bilindiğine inancımız tamdır. İşyerlerinde ilgili kuralları ve tedbirleri aldırmakta zorlanan meslektaşlarımız, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubemize başvurduklarında gerekli girişimlerde bulunacağımızdan asla kuşku duymamalıdır.

Meslektaşlarımız; çalışma hayatını sürdürmek durumunda kalıyorsa, İnşaat Mühendisleri Odası, her zaman olduğu gibi şimdi de yanında olacaktır.

Önemle hatırlatırız ki, meslektaşlarımız tereddütte kaldığında her zaman karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmaya hazırız. Bu sıkıntılı günleri hep birlikte, el ele kural ve tedbirlere tavizsiz uyarak atlatacağımıza inanmaktayız.

Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla sunulur.”