Başkan İsa Kayadan yaptığı konuşmasında:şu görüşlere yer verdi;

”17 Ekim 2005 yılında ırkçılığa,gericiliğie,bölücülüğe karşı ,dinlenmemek üzere çıktığımız bu kutsal yolda,asla yorulmadık,yorulmayacağızda. Bizi parçalara ayırarak,bitirmeye çalışan emperyalizme, bir lokmada yutarak yok etmek için büyük gayretler içinde olan kapitalizme karşı,birleşerek yaktık çoban ateşlerimizi,kaynağından damarlar bulup,akan nehirler gibi bir denizde birleştik,çıktık açık alınla her türlü sömürüye karşı başlattık savaşımızı. Elimizde tebeşir,kalem,gönlümüzde “Kuvayi Milliye Ruhu” ,yürüdük"

Baş Öğretmenin ışıklı yolunda,onurlu-başı her zaman dimdik duran eğitim emekçilerinin yoksul-kısıtlı bütçeleriyle,oluşturduk Eğitim-İş’imizin çatısını.

TÖS’den,TÖBDER’den aldığımız bilinçle,en kutsalımız olan emek mücadelesinde bayrağı daha da yukarılara taşımak için,mücadele ettik-edeceğizde. Bu gün emek denildiğinde,eylem denildiğinde,direniş denildiğinde,umut denildiğinde,ekmek denildiğinde,mutlaka EĞİTİM-İŞ gelir aklımıza,gerçek böyledir,böylede olmak zorundadır,aksi asla düşünülemez.

Çünkü;Eğitim-İş Cumhuriyet kazanımlarının ve onun değerlerinin,alın terinin sendikasıdır.Emperyalizmin kuşatamadığı/kuşatamayacağı bir kaledir. Bu anlamda biricik örgütümüzü,şekilsiz ayak oyunlarıyla,çirkin parmak hesaplarıyla,tarikat tarzı örgütlenmeyle kuşatmaya çalışanları çok iyi biliyoruz,tanıyoruz,tedbirleri elden bırakıp ta onlara meydan vermeyeceğiz.Kuruluş ve kurtuluş iradesi taşıyan Eğitim-İş için,kuruluş ve kurtuluş ereğinden ödün vermeyen inanmışlarla,bu kutsal yolda yürümeye devam edeceğiz.

Bunun içindir ki Eğitim-İş’in güçlü,deneyimli,dinamik ve kurumsal düşünen yönetim anlayışı,her yerde taban bulabilen ekibiyle yönetilebilmesi esastır.

Eğitim-İş’in 15.Yıldönümü kutlu olsun.

Bu anlamlı günde ve yılda, hep beraber,alnımız açık,başımız dik, dinlenmemek üzere çıktığımız ,bu kutsal mücadele yolumuz,sendikamıza-sendikalımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu uğurda olan bütün kurucu ve mücadeleci arkadaşlarımı kutluyorum.

“Biz yürüyoruz hiç durmayacağız;biliyoruz ki durusak düşeceğiz”

Başkan Kayadan sözleriniNazım Hikmet'in dizeleriyle bitirdi. 

” Yürümek; dost omuzbaşlarını omuzlarının yanında duyup,

kelleni orta yere yüreğini yumruklarının içine koyup yürümek!..

Yürümek; yolunda pusuya yattıklarını,

arkadan çelme attıklarını bilerek yürümek"