Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde Pazar günü yapılan TETESFED Olağan Genel Kurulu’nda 4 liste çekişti. Mevcut Başkan ve Başkan Adayı Abdullah Kaya 179 oyda kalırken, Adana ETESO Başkanı İsmail Abike’nin de yönetim kurulu listesinde yer aldığı İstanbul Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve Başkan Adayı Osman Yeşilyurt’un listesi 187 oy alarak seçimi kazandı. Ankara Elektrik – Elektronik Teknisyenleri Esnaf Odası Başkanı Yusuf Aslantürk’ün listesi 180 oy toplarken, diğer aday Kocaeli Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Karagöz de 71 oy alabildi. 

Başkan İsmail Abike, seçimi kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirtirken, genel kurula katılarak kendilerine onurlandıran federasyon başkanları ile davetlilere ve destek veren oda başkanları ve delegelere ayrı ayrı teşekkür etti. 

Abike, “Federasyon seçimi bizim için çok önemliydi. Adana ETESO olarak tam kadro Ankara’da görevimizi yaptık. Türkiye’de faaliyet gösteren meslek odası başkanlarımız ve yönetim kurulları ile beraber yeni dönem Federasyon Başkanımız Osman Yeşilyurt’u seçtik. Genel kurulumuza katılarak bizlere destek veren, onurlandıran tüm dostlara teşekkürler ediyoruz. İnşallah, yeni dönemde tüm teşkilat mensuplarının sorunlarını çözmek ve her türlü mesleki konularda yardımcı olmak için federasyon genel başkanımız Sayın Osman Yeşilyurt ve ekibimizle tüm gücümüzle çalışacağız. Hizmet bizim işimiz”dedi. 

TETESFED Yeni Yönetim ve Denetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Başkan: Osman Yeşilyurt: Yönetim Kurulu Üyeleri: Cavit Beydemir- Denizli, İsmail Abike – Adana, Yalçın Pektaşoğlu- Söke Aydın- Nevzat Koç – Uşak, Hikmet Göktepe-Çorum, Ramazan İnce – Elazığ, Yusuf Erdemir – Antalya, Mustafa Yaman – Bolu, Mehmet Üzen – Manisa, Süleyman Çetin – Nizip /Gaziantep
Denetim Kurulu Üyeleri: Yılmaz Özeltin – Lüleburgaz/Kırklareli, İbrahim Artikar – Zonguldak, Yakup Ulama – İnegöl / Bursa