Adana ve Mersin Kadın Platformları dün İstanbul'da eşinden boşanmak isteyen Gülay Armağan'ın, eşi tarafından öldürüldüğünü ileri sürerek İnönü Parkı'nda kadına yönelik şiddeti protesto etmek için bir eylem yaptı.
Grup adına konuşan Sevil Aracı, her gün yeni bir kadının erkek şiddetine maruz kaldığını belirterek, "Dün de İstanbul'da Adanalı bir kadın boşanmak istediği eşi tarafından öldürüldü. Kadının cenazesi İstanbul'dan, Adana'ya getirilerek bugün Kabasakal Mezarlığı'nda defnedildi. Erkekler bir bahane bularak kadın öldürmeye devam ediyor. Artık bu son olsun" dedi.
Aracı, Kasım ayı verilerine bakıldığı zaman bile kadının katliama uğratıldığını ileri sürerek şunları kaydetti:
"Kardeşi tarafından öldürülen, Songül Solak, üvey oğlu tarafından öldürülen Ebru A., eski sevgilisi tarafından öldürülen Halime Ceviz, eşi tarafından canına kastedilen ancak yaralı kurtulan Seda K., eşi tarafından kaçırılarak öldüresiye dövülen Cennet Ç., eski eşi tarafından kaçırılarak tecavüz edilen Hatice K., bunlar geçtiğimiz Kasım ayında sadece Adana'da yaşanan ve basına yansıyan kadına yönelik şiddet olaylarıdır."
Her gün en az 5 kadının erkekler tarafından katledildiğini ifade eden Aracı, en son 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç. olayında da görüldüğü gibi yargının verdiği cezaların yetersiz kaldığını sözlerine ekledi.
Parka gelen ve ellerinde kadına yönelik şiddeti kınayan dövizler bulunan kadınlar ise "Kadına şiddete son", "Münferit değil erkek şiddeti", "Ölmek ve öldürmek istemiyoruz", "Erkeklerin sevgisi her gün 5 kadın öldürüyor" şeklinde slogan attı.
Kadınlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.