Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB)  Başkanı Tayyar Zaimoğlu 1990'lı yılların sonundan bugüne kadar hazırladığı “Adana'da yapılması gereken 100 Proje” kitabı yayınlandı.

 ÇUKTOB yaz sezonu açılış toplantısı Park Zirve'de yapıldı. Tayyar Zaimoğlu,  turizmcilere kitaplarını hediye etti.  Zaimoğlu " Amacımız, Adana'da yaşamanın rahat ve keyifli, gezmenin ve lezzetin doyumsuz olduğu, sanayiden ticarete, sağlıktan turizme, tarımından sanata, ekonomiden huzura kadar birçok konuda ülkemizin en önemli kenti olarak ortaya çıkarmak. Hem Adana'da yaşayanlara hem de Adana'ya gelenlere bulundukları anı daha keyifli yaşatmak amacıyla gerçekleştirilmesini istediğim 100 projeyi kitap haline getirerek uygulanabilmesi için ilgili tüm kurumlara ulaştırmayı arzuluyorum.” dedi.

Tayyar Zaimoğlu ,Tepebağ'dan Adana Mutfağına, müzelerden Taş Köprü’nün turizm amaçlı kullanılmasına, Karataş'tan, Yumurtalık’a,  Seyhan Baraj Gölü’ne, 5 Ocak Meydanı’ndan Hayvanat Bahçesine, Adana Kebap Festivali’nden Spor Komplekslerine kadar 100 değişik projenin yer aldığı kitapla ilgili “Son yıllarda yapılan yerel ve genel seçimler öncesi çok sayıda başkan ve milletvekili adaylarıyla, Valilerimizle bu projeleri paylaştım. Bu projelerden bazıları hayata geçirildi, bazılarına da başlandı. Ancak,  daha yapılmasını arzuladığımız daha çok proje var" şeklinde konuştu.

ÇUKTOB Başkanı Tayyar Zaimoğlu, Adana turizmi için en önemli projelerden birisi olduğuna inandığım tarihi Milli Mensucat Fabrikasının içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Adana Valiliğinin uygulamaya koyduğu ve kısa zaman sonra hizmete açılacak olan Müze Kompleksi için turizmciler adına başta Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik ile Adana Valimiz Hüseyin Avni Coş'a teşekkür etti. Zaimoğlu,  Adana'nın turizmine çok büyük katkı sağlayacağına inandıkları bu projelerin hayata geçirildiğinde ülkemizin en büyük müze kompleksinin Adana'da olacağını kaydetti.

Özellikle taşköprü ve Tepebağ bölgesiyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’'den buraların restorasyonu ve turizme kazandırılması konusunda müjde aldıklarını söyleyen Zaimoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Adana Valiliğimiz ile birlikte bu bölge için gereken tüm çalışmalara başladık ve kısa zamanda turizmin hizmetine kazandıracağız sözleri tüm turizmcileri sevindirmiştir" dedi.

ÇUKTOB’un  Çukurova Bölgesi’ndeki turizm işletmelerinin sahip ve yöneticilerini ile  “Yaza Merhaba” buluşmasına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana, Mersin ve çevre illerdeki turizm işletmelerinin sahip ve yöneticileri katıldı.  Park Zirve'deki etkinlikte ÇUKTOB Başkanı Tayyar Zaimoğlu, “Adana İçin 100 Proje” kitabının da tanıtımını yaptı.