Bilimsel araştırmalara göre korna sesinin gürültü seviyesi 120 Desibeldir. Günde 7,5 dakika boyunca bu seviyedeki gürültüye maruz kalmak işitme kaybına yol açabiliyor.Ayrıca Korna acemi sürücüleri strese sokarak kaza yapma riskine yol aça bilmekte ve yayaları da zor durumda bırakabilmektedir.


Agresif bir iletişim tarzı olan korna en sakin insanın bile üzerinde sinir strese yol açabildiğinden sürücüler arasında tartışma ve kavgalara sebep olabiliyor. Adana Polisi de bu olumsuzlukları dikkate alarak gereksiz korna çalınmasına yönelik denetim yapıyor. 


İlimizin 2.237.940 nüfusa sahip olması 921.104 vatandaşımızın sürücü belgesi sahibi olması ve 677.296 tescilli aracın bulunmasından dolayı istenmeyen olay ve davranışların yaşanmaması gürültüsüz, huzurlu ve stressiz bir ortamın yaşanması için İl Emniyet Müdürümüz Sayın Doğan İNCİ’nin talimatıyla; Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personellerinin katılımı ile şehrin birçok noktasında ticari ve hususi araç sürücülerine yönelik hazırlanan el broşürü ve afişlerin dağıtımı yapılarak sürücülere gereksiz korna çalmamaları hususunda uyarılarda bulunulmuştur.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü olarak, gürültü ve strese yol açan gereksiz korna çalınması ile ilgili eğitim ve denetim çalışmalarına aralıksız devam edilecektir.