İçişleri Bakanlığı valiliklere koronavirüs tedbirleri kapsamında "Tedbirlerin gözden geçirilmesi" konulu genelge gönderdi. Buna göre düşük ve orta riskli illerde hafta sonu sokak kısıtlaması 21 ile 05 saatleri arasında uygulanacak. Kısıtlama yüksek riskli illerde cuma 21 ile cumartesi 05 ve cumartesi 21-pazartesi 05 saatleri arasında. Çok yüksek riskli illerde sokağa çıkma kısıtlaması cuma 21'de başlayıp pazartesi 05'te bitecek.

MARKETLER KISITLANADA AÇIK

Kısıtlama günlerinde market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Restoran - pastane işyerleri kısıtlama günlerinde 10-20 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edecek. İçişleri genelgesine göre 07-19 saatleri arasında açık olmaya devam edecek kafe-restoran gibi yeme içme yerleri, düşük ve orta risk grubunda bulunan illerde aynı masada fazla 4 kişi ağırlayabilecek. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerdeki işyerlerinde ise en fazla 2 kişi oturabilecek.

Tüm risk gruplarında yeme-içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde hizmet verecek. 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde, kısıtlamanın tam gün olduğu günler ise 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde çalışacak.

PLANLANMIŞ DÜĞÜNE İZİN VAR!

İçişleri genelgesinde düğün ve nikah merasimleri için de önemli bir karar yer aldı. Daha önceden tarih alınmış bu tür organizasyonlar için yüksek ve çok yüksek riskli illerde 3-4 Nisan'a denk gelen hafta sonunda muafiyet uygulanacak. Ayrıca bulaş riskinin önüne geçmek için, aile ve akraba ziyaretleri gibi ev içi etkinliklerin sınırlandırılmasına yönelik bilgilendirme faaliyetlerine yurt genelinde ağırlık verilecek.