Ülke çapında yerel seçim çalışmalarına hız verdikleri söyleyen İYİ Parti Adana Milletvekili Dt. Metanet Çulhaoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Ülkenin geldiği durum belli. Bizde milletvekillerimizle Genel İdare Kurulu Üyelerimizle ülkemizin dört bir yanında STK ve halkımızla bir araya gelip, ülkemizin içerisinde bulunduğu durumdan ne şekilde etkilendiklerini tespit etmek, önerilerini almak için yola çıktık. Önümüzdeki yerel seçimlerde fark yaratmak için ‘İyiler Kervanı Yollarda’ konsepti çerçevesinde bugün sizlerleyiz. Bugün Türkiye’de rejim değişikliği yapılarak Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildi. Ortak akıl yerine bir kişinin hükmettiği bir sistemle karşı karşıyayız. Buda halkımıza sıkıntı olarak yansımaktadır. Yaşanan ekonomik kriz bir rahibe bağlanmaktadır. Buda vahim bir durumdur. Bir de kavimler göçü meselesi var. Resmi kayıtlara göre ülkemizde 3.5 milyon Suriyeli var. Bunlar için 35 milyar dolar bütçeden para harcanmış. Bu parayı üretime yönelik kullanmış olunsaydı yüzlerce fabrika açılmış olurdu. 8-10 tane boğaz köprüsü yapılırdı. Kendi mağdurlarımız gözardı edildi. İnşallah insanlar 16 yılda gelinen noktayı iyi değerlendirirler. Sizlerden talebimiz var. Mesleki eksiklikleri, aksaklıkları bize bildirseniz, mecliste sesiniz olmak isteriz.”

ECZ. ERSUN ÖZKAN, “TÜRKİYE’NİN HUZURA İHTİYACI VAR”

ADEO Genel Sekreteri Ecz. Mürsel Yalbuzdağ, YK Üyeleri Ecz. Erdem Kızıltepe ve Ecz. Fulya Akgün’ün de hazır bulunduğu ziyarette Sivil Toplum Kuruluşlarını ve meslek odalarının önemsenmesi gerektiğini ifade eden Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, “Baktığınızda eczacısıyla, doktoruyla, diş hekimiyle, avukatıyla, mühendisiyle aslında toplumu oluşturmaktayız. Bu anlamda ziyaretleriniz doğru bir yöntem. Türkiye de yeni bir uygulama çıktığında bizler maalesef yaşayarak öğreniyoruz. Ekonomik krizin yaşanmasında hiç suçu olmayan vatandaş olmasına rağmen faturasını biz ödüyoruz. İnşallah muhalefet partiler doğru iş yapar. Vatandaş doğruyu çok çabuk görür. Sonuç ne olursa olsun Türkiye’nin gerçekten huzura ihtiyacı var. Dövizin yükselmesi bir çok meslek gurubunu olumsuz etkiledi. İthal ilaçların yanında yerli ilaçlarımızında etken maddesi dışarıdan geldiği için büyük sıkıntı yaşanıyor. İnşallah bu bir türbülanstır. Vatandaşa tasarruf etmeyi önerenler kendileri tasarruf yapmıyorsa bu doğru bir yaklaşım olmaz. İnşallah ülke bu krizi kısa sürede atlatır. Burada siz muhalefet partilere iş düşmektedir. Başarılar diliyorum.” dedi.